Home
UiB Ambassador

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Reisebrev fra Odense

Syddansk Universitet i Odense, Danmark

Jeg reiste på utveksling fordi jeg var lei av å bare være i Norge, spesielt under korona. Jeg tenkte dermed at det var godt å komme seg litt ut av landet. Nye opplevelser og nye inntrykk var også viktige grunner til at jeg reiste.

Odense
Photo:
Vemund Ingar Risbøl Litschutin

Main content

Det viktigste jeg sitter igjen med, er menneskene jeg ble kjent med.

Jeg hadde lyst til å reise til Danmark, fordi jeg har mye familie der, da jeg er halvt dansk. Fyn og Odense var et sted jeg har tilbragt lite tid, så jeg tenkte også at dette området ville være interessant å bli kjent med.

Jeg studerte fag som fokuserte på globalisering og offentlig politikk. Det som var mest annerledes ved selve universitetet var at alt lå på et sted. Det er et kjempelangt universitet. Alle fakultetene ligger på same bygg. Dette gjør at man får en mer integrert studentmasse. En annen ting som var litt annerledes var at det ble solgt vin og øl i kantinen. Her kunne man altså ta seg et glass til lunsj. Dette hadde aldri gått I Norge. 

Odense er en veldig fin by med mange studenter. Koselige kaféer, restauranter og en stor park som heter Munke Mose. Her kan man sitte og nyte late dager. Det skal dog sies at opplegget for studenter av aktiviteter var noe lavt. Her kunne man organisert mer, men jeg var med i Erasmus-gruppen. Her ble jeg kjent med flere. Det var veldig verdifullt. For å komme seg til universitetet er det best å sykle. Odense er en sykkelby, så vi syklet én mil tilsammen hver dag.

Det viktigste jeg sitter igjen med, er menneskene jeg ble kjent med. Alle reisene jeg fikk, både innad i Danmark, men også ut av landet. Jeg dro sammen med min samboer til flere danske byer, også noen tyske. Det jeg kommer til å huske best er alle de ulike nasjonalitetene jeg har møtt. Det har gitt med masse med tanke på det å lære om andre kulturerer og land. Dette gav meg mye!

Jeg vil sterkt anbefale andre å reise på utveksling til Odense, fordi H.C. Andersens fødeby, er en utrolig hyggelig by. Den er litt mindre enn Bergen, men den har alt du trenger. Jeg pleier å si at det er en slags krysning mellom Amsterdam og Trondheim. Ikke alle er enige i det, men det handler om at byen har ganske så lave bygninger, lite trafikk og et levende bysentrum. Det er mye å oppleve; alt fra H.C Andersen-muséet til ulike barer og restauranter. Det er også mange finer parker og naturområder. Det er virkelig en avslapningens by. Hvis du skal til Danmark, vil jeg absolutt anbefale å dra til Odense, og hvis du lengter etter storbyen København, ligger den bare litt over én time unna med toget. Det er virkelig også en av fordelene I Danmark, nemlig det at det er korte avstander. Helt annerledes enn Norge.