Home
Department of Comparative Politics
Praksis i sammenliknende politikk

Praksis i FN-sambandet: en unik mulighet til å lære mer om FN og internasjonale spørsmål

Mitt navn er Mari og denne våren er jeg praktikant ved FN-sambandets kommunikasjonsavdeling i Oslo. FN-sambandet er en norsk organisasjon som jobber med å informere, og skape interesse om FN og internasjonale spørsmål i Norge. Som praktikant i kommunikasjonsavdelingen jobber jeg med å fremme FNs arbeid via nettsiden FN.no og sosiale medier.

Main content

Jeg vil definitivt anbefale praksis i FN-sambandet til andre studenter. Det er fin mulighet for å få en pause fra forelesningssalen og komme seg ut i en litt mer strukturert jobbhverdag

Et dypdykk inn i FN-jungelen

Jeg valgte å ta praksis siden jeg ville få et innblikk i hva jeg kunne jobbe med en bachelor i Sammenliknende politikk. Jeg ønsket jeg å få en mer «hands-on» praktisk erfaring, og få en pause fra lesesalen i et semester. I tillegg ville jeg opparbeide meg erfaring som kommer godt med når en skal søke jobb og fortsette på en master.

Det beste med praksisplassen er at man får muligheten til å jobbe på flere ulike FNområder som både helse, bærekraft, krig og konflikt og internasjonale relasjoner. Arbeidsoppgavene krever at en er kreativ, iderik og har en evne til å sammenfatte komplekse saker på en forståelig måte. Man får også en god introduksjon til de ulike FN-organene og fondene som kan virke litt overveldende og forvirrende for mange. Dette kan også by på utfordringer noen ganger, da man ofte ikke helt vet hvor man skal begynne og FN-systemet kan virke gigantisk og uoversiktlig. Heldigvis får vi god hjelp og veiledning fra dyktige kolleger om man står fast med noe.

Varierte og spennende oppgaver

En vanlig arbeidsdag for meg består som oftest av å utarbeide innhold og kampanjer til sosiale medier som Instagram, Facebook og LinkedIn i forbindelse med FN-dager, og informere om FNs arbeid. Jeg bistår også de ansatte i kommunikasjonsavdelingen med å utbedre landprofiler og skrive artikler til fn.no. Man får god mulighet til å skrive om temaer eller regioner man interesserer seg for og ønsker å lære mer om. Min praksisrapport skal handle om høstens store toppmøte i FN summit of the future eller toppmøte for fremtiden. Møtet skal dreie seg om en fornyelse av FN-pakten, som skal blåse nytt liv i multilateralismen. Min oppgave blir å utarbeide en rapport om hvordan de ulike landene i FN stiller seg til møtet og hva de ønsker å få ut av det.

Mer enn bare en praksisplass

Jeg vil definitivt anbefale praksis i FN-sambandet til andre studenter. Det er fin mulighet for å få en pause fra forelesningssalen og komme seg ut i en litt mer strukturert jobbhverdag. Praksis i FN-sambandet er en god mulighet for å bo i et halvt år i Oslo. Vi har blant annet besøkt Stortinget, bistått ved internasjonal frokost og kvinnedagen og deltatt på praktikantsamlinger med praktikanter fra UNDP og NRC. Den gode innføringen man får i kommunikasjonsarbeid er gull dersom man senere vil søke seg til en ambassade eller i andre FNorganisasjoner. Bare les denne artikkelen for å se alt det spennende tidligere praktikanter har gjort etter praksis i FN-sambandet. Etter hvert som min tid i FN-sambandet går mot slutten, sitter jeg igjen med et klarere innblikk i hva jeg ønsker å jobbe med videre.