Home
Department of Global Public Health and Primary Care

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Tildelt fakultetspriser

Onsdag 17. april ble Fakultetets dag 2024 ved det medisinske fakultet avholdt. Der ble Liv Grimstvedt Kvalvik, Marie H. Gedde og duoen Reidun Kjome og Lone Holst hedret med priser i ulike kategorier.

Bilde av Liv Kvalvik, Marie Gedde og Lone Holst som vant priser i Fakultetets dag
Liv Grimstvedt Kvalvik, Marie Hidle Gedde og Lone Holst
Photo:
Ricky Heggheim

Main content

Reidun Kjome og Lone Holst vant hovedprisen innen utdanningskategorien. På vegne av begge tok Holst imot prisen. Hun er spesielt glad for at det var studentene som nominerte dem for prisen. 

– Reidun og jeg er veldig glade for at studentene våre har nominert oss til fakultetets utdanningspris. Det er en flott gjeng og vi er privilegert som får jobbe med så flinke og engasjerte studenter. Og det er selvfølgelig fantastisk at fakultetet valgte oss blant mange gode kandidater.

Holst sier at de fokuserer mye på debatt, refleksjon og vurdering i undervisningen, og at hun tror at studentene får stort utbytte av dette. 

– Vi bruker studentaktive metoder som TBL (Team Based Learning), hvor debatt, refleksjon, hverandrevurdering og hospitering i apotek er i fokus. Vi mener at studentene lærer bedre når de deltar aktivt enn når vi kun foreleser. Vi kommuniserer tett med studentene og via samtaler blir de kjent med hvorfor vi underviser slik vi gjør, hva de kan forvente av oss og hva vi forventer av dem. Mentimeter blir brukt til emneevaluering, og det gis da mulighet for både anonyme tilbakemeldinger og åpen diskusjon, forteller Holst. 

Flere med på prisen

Holst understreker at denne prisen ikke kun er et resultat av arbeid som er gjort av to mennesker. 

–  Mirey Alfarah, som er postdoktor på prosjektet vårt «FREMFARM», har vært og er fremdeles veldig viktig for utviklingen vår siden 2021. Før det hentet vi inspirasjon fra UPED-kursene Program for universitetspedagogikk, fra Enhet for Læring og fra TALIDA-prosjektet Teaching and Learning in the Digital Age og forskningsgruppen TeLEd. Det er mange vi må takke. 

Også Liv Grimstvedt Kvalvik fra fagområdet SAMLET vant utdanningspris under årets fakultetets dag. 

– Forskning er teamarbeid!

Det var ikke bare utdanningspris som ble utdelt den onsdagen. En annen fra IGS som fikk sin velfortjente anerkjennelse, er Marie Hidle Gedde, som disputerte i februar 2023. Hun er nå i gang med LIS1-praksis som lege, og vant pris for årets beste ph.d.-arbeid. 

– Det er ærerikt å bli gjort stas på av sine egne, og jeg er veldig takknemlig for prisen som fremhever kvalitet i arbeidet og ens formidlingsevne.

Hun ønsker å sette søkelyset på behovet for mer kunnskap om behandling og håndtering av adferdsmessige og psykologiske symptomer ved demens i ulike settinger.

– Jeg oppdaget at bortfall av tjenester og mindre pårørendekontakt medførte en økning i depressive og psykotiske symptomer under koronarestriksjonene, mens styrkede tjenester med fokus på å redusere unødvendig bruk av medisiner ikke endret symptomtrykket blant hjemmeboende eldre med demens eller sykehjembeboere. 

Hun ønsker å takke for det gode miljøet i fagområdet FEST for denne prisen. Også prisvinnerne Reidun Kjome og Lone Holst hører til dette fagområdet innen IGS. 

– God forskning er alltid teamarbeid! Jeg må hylle professor Bettina Husebø for visjonære prosjekter og stamina. Min hovedveileder, førsteamanuensis Line Iden Berge, har vært essensiell for min utvikling og fremdrift i ph.d.-prosjektet. Videre har prosjektgruppens sammensetning fremmet tverrfaglige drøftninger og sikret relevans, inklidert brukerperspektivet. Uten samholdet blant stipendiatene på FEST ville jeg aldri blitt ferdig!