Home
Faculty of Psychology

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Se hva tidligere studenter på profesjonsstudiet jobber med

Profesjonsstudiet i psykologi - Hva kan du bli?

Main content

Tar du et profesjonsstudium i psykologi blir du autorisert psykolog. Dette er en beskyttet tittel som krever en seksårig utdanning med klinisk praksis. Det er også mulig å studere psykologi som fag, men da kan du ikke jobbe klinisk med pasienter.

Som psykolog jobber du for å fremme menneskers mentale helse og livskvalitet. Du har bred kunnskap om hvordan tanker, følelser og handlinger påvirker oss, og hvordan vi utvikler oss gjennom livet, fra barndom til voksen alder. Psykologer kan bidra til å håndtere en rekke utfordringer, som psykiske lidelser, stress, søvnproblemer og vanskelige mellommenneskelige relasjoner. For å lykkes som psykolog er det viktig å ha empati, gode kommunikasjonsevner, evne til å jobbe i team og til å håndtere utfordrende situasjoner. 

Kompetansen til psykologer er ettertraktet innenfor flere områder. Dette inkluderer forskning, forebyggende arbeid, folkehelseinitiativer, undervisning, organisasjonsutvikling, sosialt arbeid og konsulentvirksomhet.

Innen helsevesenet har psykologer en viktig rolle i å tilby diagnostisering, behandling og oppfølging av mennesker med psykiske lidelser og utfordringer. Dette kan innebære å jobbe på psykiatriske sykehus, poliklinikker, distriktspsykiatriske sentre eller i kommunale helsetjenester. 

Under finner du et utvalg tidligere studenter på profesjonsstudiet i psykologi som forteller om sitt studium og veien videre til arbeid som psykolog.