Home
The Centre for Science Education

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Kurs for lærere

Realfagslunsj om miljøgifter

Du har kanskje hørt at bunnstoff fra båter førte til at hunndyr hos purpursnegl utviklet ikke-funksjonelle peniser? Lær mer om hormonhermere og andre grupper miljøgifter i ukens realfagslunsj.

Fisk holdes av person
Photo:
colourbox.com

Main content

Kjemi og biologi er vevd sammen i dette foredraget, der Anders Goksøyr gir oss eksempler på miljøgiftene rundt oss, og hvordan de virker på organismer. Lite nedbrytbare stoffer som hoper seg opp i organismer har vært kjent en del år. Og stoffer som DDT og PCB ble strengt regulert på 1970-tallet. Men det dukker stadig opp nye stoffer, og det kommer erstatningsstoffer for de som blir forbudt. Det tar tid før vi får kunnskap om effektene på organismer, hva kan vi gjøre? 

Anders Goksøyr

Anders Goksøyr er professor ved Institutt for biovitenskap, i forskningsgruppen Miljøtoksikologi.

Foto/ill.:
uib.no

Du får lenke til semnaret ved å melde deg på via skolelab.no. Av hensyn til de som har undervisning, blir det gjort opptak av seminaret som er tilgjengelig i en uke. Lenke sendes til de påmeldte. 

Seminaret er en del av Skolelaboratoriets serie Realfagslunsj som arrangeres i samarbeid med Nettverk for realfag i Vestland fylkeskommune.