Home
Continuing Education

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Tok mastergrad i kommunal ledelse

– Vi har fått mer kunnskap og bredere forståelse for kompleksiteten i den kommunale lederrollen, sier Astrid-Anett Steine og Kari Sagen. Denne våren har de fullført Executive master i kommunal ledelse ved siden av full jobb i kommunen.

Illustrasjonsbilde av studenter på Executive master i kommunal ledelse ved UiB
Astrid-Anett Steine og Kari Sagen (innfelt) kan endelig lufte seg litt på fjelltur, etter en hektisk innspurt med masteroppgaven i kommunal ledelse ved UiB.
Photo:
Privat

Main content

Denne våren gikk de første studentene ut fra UiB med en fersk Executive master i kommunal ledelse. Gjennom tre års deltidsstudier har ledere og mellomledere fra ulike deler av kommunal sektor fått ny innsikt og tverrfaglig kompetanse til å lede komplekse kommunale organisasjoner.

Handlingsrom for kommunale ledere

– Som ledere har vi et handlingsrom som vi kan utnytte til å forbedre organisasjonen vår, men da er det samtidig viktig å kjenne hvilke rettslige rammer vi må forholde oss til og forstå dynamikken mellom politikk og administrasjon, sier Astrid-Anett Steine og Kari Sagen.

De jobber begge i Kvam herad, som hhv. oppvekstsjef og HR-leder og kjenner seg priviligerte som har fått ta en lederutdanning skreddersydd for kommunal sektor. 

– Det er noe med det å å få tid til å fordype seg og få oversikt over helheten i hvordan man drifter så komplekse organisasjoner som en kommune er, sier de to Kvam-kollegene.

Fikk øve på krisehåndtering i kommunen

Executive master i kommunal ledelse består av tre frittstående emner, som tar opp temaer som rolleforståelse for kommunale ledere, rettslig-, politisk- og økonomisk handlingsrom og operativ teamledelse i kriser. Det siste emnet inkluderer blant annet en studietur til Bodø med besøk hos hovedredningssentralen og øvings- og simulatorlaboratoriet Nordlab ved Nord Universitet. 

– Der lærte vi masse om beredskap og fikk øvd oss på krisehåndtering i en kommune, forteller Kari og Astrid-Anett, som bestemte seg for å bruke de nye kunnskapene til å skrive en felles avsluttende masteroppgave om personellomsorg i kriser.

– Vi så at dette var et tema som var lite belyst i kommunens beredskapsplaner og bestemte oss for å finne ut hvordan vi kunne styrke dette i vår kommune.

Masteroppgaveskriving for to morgenfugler

Både Kari og Astrid-Anett er tydelige på at det krever noen prioriteringer å klare å ta en mastergrad ved siden av fulle jobber i kommunen. 

– Det å jobbe jevnt og strukturert gjennom hele studiet har vært nødvendig for at vi skulle klare å fullføre. Vi har jobbet med masteroppgaven en del søndager gjennom vinteren og våren og er glad for at vi begge liker å stå tidlig opp, smiler de to kollegene, som nå kan ta sommerferie med en fersk mastergrad i lommen.