Home
UiB Ambassador

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Reisebrev fra Friedrichshafen

Politikk, kultur og uforglemmelige opplevelser i Sør-Tyskland

Jeg har de siste 6 mnd. tilbrakt tiden min i Friedrichshafen, Tyskland ved Zeppelin Universitet. Her har jeg kunnet bre ut mine interesser innenfor politikk og forvaltning studiet hjemmefra, men også fått oppleve nye kulturer, møtt mange fantastiske mennesker og vært aktiv på reisefot i Europa.

Karneval
Photo:
Preben Valaker Hellstrøm

Main content

Tyskland har bydd på mye og jeg har så mange opplevelser jeg vil dele, men for at dette ikke blir altfor langt så skal jeg holde meg til kun noen få spesielle øyeblikk som jeg vet kommer til å sitte igjen med meg i mange år fremover.

Først må jeg fortelle litt om sjarmen ved Zeppelin University og Friedrichshafen som studentby. Friedrichshafen er en liten, men godt etablert by i sør av Tyskland som ligger rett ved Bodensjøen. Studentmiljøet er tett sammenknyttet siden Zeppelin er et mindre universitet enn hva UiB er. Omtrent alle du møter i gangene og ved kaffemaskinen på universitetet kan du si hei; eller som de lokale sier, Servus!; til og slå av en prat med. På universitetet har de også masse eventer gjennom semesteret sammen med en sterk og bred kultur for student klubber, f.eks. så har universitet en egen type øl pga en slik klubb. Men samtidig er det en politikk klubb som har invitert flere representanter fra forskjellige tyske partier og internasjonale gjester til å komme og snakke. Disse eventene er gratis og ekstremt lærerike og hyggelige.

Noen høydepunkter fra utvekslingen for meg har vært turene vi har dratt på rundt i Europa. Så langt har jeg fått sett flere byer i Tyskland som Ulm, Munich og Konstanz, men har også vært på fjelltur i Liechtenstein, opplevd Amsterdam i Nederland og vært på sightseeing- og museumstur i Paris i Frankrike. I påsken fikk jeg også mulighet til å leie en bil sammen med noen andre og vi tok dagsturer rundt i Tyskland, blandt annet dro vi til Neuschwansteinslottet. Og siden Friedrichshafen ligger så sentralt i Europa så har det vært mulig å komme seg til alle disse stedene med tog, noe som var veldig greit fordi den regionale og lokale transporten i hele Tyskland går på samme billetten. 

Tilslutt så har det vært spesielt for meg å kunne møte alle de andre internasjonale studentene og vi fikk ett tett knyttet felleskap hvor vi ofte dro på turer eller bare enkelt på kafe sammen. Blandt annet så hadde vi en kultur middag hvor alle lagde mat fra hver våre kulturer. Folk syntes nasjonalretten vår i Norge var god, nemlig fårikål. Det har vært ekstremt trist nå mot slutten når alle skulle dra hver sin vei, men håpet er å sees igjen. Jeg anbefaler på det sterkeste alle som kan å dra på utveksling, for opplevelsene jeg har hatt har absolutt vært verdt det for min del.

Venner for livet og minner som ikke kan etterlignes!