Home
Center for Research on Women's Health, Driv

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Stor interesse for utlyste midler til forskning på kvinnehelse

28 har søkt om midler til å forske på kvinnehelse som skal kobles opp mot Driv. – Veldig gledelig at det er så stor interesse, sier initiativtaker og prodekan Marit Bakke.

marit bakke i styrerommet
Prodekan Marit Bakke er initativtager til Driv.
Photo:
Eivind Senneset

Main content

Tidligere i vår utlyste Trond Mohn Forskningsstiftelse (TMF) i samarbeid med Helse Bergen og UiB, midler til forskning på kvinnehelse.

 Les mer her: Utlysning av forskning på kvinnehelse

– Generelt kan man si at forskning knyttet til kvinnehelse fått relativt lite oppmerksomhet og vært dårlig finansiert. Men samtidig har vi i flere tiår hatt sterke forskningsmiljøer i Bergen innen kvinnehelse, og også forskning som ser på andre områder innen kvinnehelse enn det som skjuler seg bak bikinien. Videre forskning på kvinnehelse er avgjørende for å gi kvinner en tilpasset helsetjeneste, og derfor er det spesielt gledelig at det er så stor interesse i Bergen for midlene som er utlyst, sier initiativtaker bak Driv, Marit Bakke.

 Ved søknadsfristens utløp har det kommet inn hele 28 søknader til utlysningen. Søknadene kommer fra alle institutt ved fakultetet, samt fra Helse Bergen.

– Denne utlysningen er begrenset til forskning som knytter sammen basal medisin til kliniske forskning, men vi ser en enorm spredning i hvilke sykdommer og helseproblemer forskerne ønsker å studere nærmere. Det blir svært spennende å følge søknadsprosessen videre se hvilke prosjekter som til slutt mottar støtte fra TMF og skal bidra til Driv sine aktiviteter, sier Bakke.

 Søknadsprosessen er en to-trinns prosess. Pr nå er søknadene til behandling hos en ekstern ekspertgruppe i første trinn. Trinn to vil foregå i høst i regi av TMF og hvem som får tilslag vil trolig bli klart innen utgangen av året.