Home
UiB Universal

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Bakgrunn, visjon og mandat

UiB skal være blant de beste i landet på universell utforming for å sikre mangfold og inkludering, slik at vi best mulig kan legge til rette for at alle kvalifiserte studenter ved UiB har like muligheter for deltakelse i studiet. 

Main content

Gjennom målrettet arbeid med tilgjengelighet og universell utforming vil vi bidra til å forme UiB til et universitet med rom for alle, uavhengig av funksjonsvariasjon.  Dette ønsker vi å oppnå gjennom arbeid med å øke bevisstheten rundt, og kunnskapen om, universell utforming, for slik å fremme en robust kultur for universell utforming av det helhetlige lærings-/arbeidsmiljøet.  

I det helhetlige læringsmiljøet inngår: Det pedagogiske, digitale, fysiske, organisatoriske og det psykososiale læringsmiljøet. Dette kan du lese mer om i fanen «Universell utforming av læringsmiljøet». 

Opprettelsen av UiB Universell er et initiativ fra Universitetet i Bergen for å fremme tilgjengelighet for, og inkludering av, alle studenter. Bakgrunnen for opprettelsen er Henriksen-rapporten i 2018 og prosjektet Gullstandard i 2020. Begge disse ga en vurdering av gjeldende tilgjengelighet, og tilstanden for universell utforming på UiB. I tillegg ga rapportene forslag til tiltak.