Home
UiB Ambassador

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Reisebrev fra Antwerpen

Et semester i sentrum av Europa

Jeg heter Iselin og studerer til vanlig sammenliknende politikk, det siste semesteret har jeg vært på utveksling i Antwerpen, dette er i regionen Flandern nord i Belgia. Jeg er 20 år og dro på utveksling helt alene, som bydde på mange nye gøye og spennende utfordringer.

Bilder fra byen Antwerpen
Photo:
Iselin Dingsør

Main content

Jeg valgte å studere i Belgia for jeg ønsket å lære mer om EU og politikken der som påvirker store deler av Europa.

Det ble Antwerpen for de hadde det som så ut for meg et bedre tilbud av fag på engelsk for dette. Når jeg først dro på utveksling, ble dette første gangen jeg flyttet fra Bergen og bodde alene. Semesteret her startet ikke før i februar, og jeg hadde fått tilbud om bolig gjennom universitetet, noe som for øvrig kostet 395 euro i måneden. Gjennom Erasmus student network hadde det blitt lagd en gruppechat med de fleste som skulle på utveksling her dette semesteret. Her fant jeg også de andre norske som tross alt bare var 2 andre, og det ble lagd enda en gruppechat for de som bodde i samme studenthus som meg. Det å bo i denne studentboligen har vært den beste måten å bli kjent med andre. Og vi har blitt ganske mange nære venner selv om det er over 40 som bor her. Det er med disse personene jeg har reist mye rundt. Det er flere ekstremt fine eldre byer i Flandern som Gent og Brugge, som bare er en kort togtur unna Antwerpen. Det går også mange billige busser til de fleste steder man kan ønske herfra. Amsterdam er ikke langt unna, og er supert å ta en helgetur til noe vi gjorde. For en sampoler som har snakket om stat og nasjonsbegreper i 1,5 år, er det også ekstremt fasinerende å ta toget i under 1 time til Brussel og se hvor stort skifte det er mellom den flamske delen og den fransktalende delen av Belgia. Brussel for øvrig er absolutt en storby med mange butikker restauranter og annet de fleste storbyer har å by på, vi fikk blant annet med oss en karpe konsert som var i Brussel, og det å ta toget fram og tilbake for en konsert er absolutt mulig.


Det skal sies at det at jeg fikk den studentboligen jeg fikk til den prisen, har gjort det mulig å finne på mer, noen av de andre studentboligene er dyrere og å finne bolig selv er dyrere for samme standard. De andre studentboligene er nærmere skolen da, det tar ca. 25 min å gå, men de fleste sykler som tar 10 min ca. Det er litt mer utfordrerne å finne praktisk info på universitetet her, enn på UiB, som til tider har vært utfordrerne, men alle professorene er veldig behjelpelig om man bare spør de. Noen av fagene jeg endte med å ta var også ganske grunnleggende kunnskap, et av fagene mine var for eksempel hvordan man skulle lese akademiske teksten, som man på UiB ikke har et eget fag for, men er noe man jobber med kontinuerlig. En annen ting jeg har lagt merke til er at det er mer lyd i forelesninger, som at veldig mange snyter seg høyt midt i forelesninger, mens mine spanske venner har reagert på at det er stille i forelesninger, så det er ikke gale. Utenom skole er stereotypen om Belgia og øl veldig sann. Det å se folk drikke øl til lunsj er helt vanlig, og mye av det sosiale her har foregått rundt drikking. Dette varierer selvfølgelig på hvem du er rundt. 


Alt i alt har jeg hatt et veldig fint opphold her. Antwerpen er en superfin by, selv om det regner mye til og med for en bergenser. Det er mye å finne på i byen og studentorganisasjonen her er superflink og har mange ulike tilbud. Jeg har ikke fått noe særlig venner som faktisk er fra Belgia, men jeg har blitt kjent med så mange andre utveklingstudenter fra andre steder, og det har vært spesielt mange spanjoler her, noe som har gjort at spansken min har blitt noe bedre. Men det å bli kjent med så mange fra så mange ulike land har vært fantastisk, og med det fått lært om så mange ulike land samtidig. Jeg ser det som en stor fordel om man reiser til et sted til Antwerpen der jeg i grunn hadde en annen venn som var norsk og dermed ikke havnet i en type «norsk boble» som man gjerne gjør om man reiser et sted med mange andre nordmenn. Noe som jeg virkelig setter pris på. Enkelte av vennene mine her har reist ekstremt mye rundt til ulike land, mens jeg ikke er en av de som har reist aller mest. Men det å ha muligheten til å reise mye herfra er definitivt positivt. Eller det å bli her og nyte det Belgia har å by på pommes frittes med majones har blitt en favoritt og belgiske vafler er bedre i Belgia. Så for å avslutte så er Antwerpen en veldig fin by å være utvekslingsstudent, du møter folk fra mange andre land og du har muligheten til å gjøre utvekslingen her til det du selv ønsker.