Home
Universitetssamfunnet - universitetspolitiske prosesser

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
IPR-poltitikk

Internhøring – Rapport om revisjon av politikk og reglement for immaterielle rettigheter ved UiB

UiB inviterer alle ansatte og studenter til å delta i en intern høringsprosess for å gi innspill på den nylig utarbeidede rapporten om revisjon av politikk og reglement for immaterielle rettigheter.

Main content

UiB inviterer alle ansatte og studenter til å delta i en intern høringsprosess for å gi innspill på den nylig utarbeidede rapporten om revisjon av politikk og reglement for immaterielle rettigheter. Denne rapporten, utarbeidet av en arbeidsgruppe nedsatt av universitetsledelsen, tar sikte på å oppdatere og forbedre eksisterende retningslinjer for å sikre at forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid ved UiB kommer samfunnet til gode, samtidig som forskernes, studentenes og institusjonens interesser ivaretas. Planen er at nytt reglement skal vedtas i universitetsstyret tidlig på våren 2025. 

Arbeidsgruppen har foreslått flere endringer som vi ønsker vi dine synspunkter på. Konkret ber om innspill på ordlyd og innhold i det foreslåtte reglementet. I tillegg ber vi om kommentarer på de konkrete forslagene fra arbeidsgruppen:  

1) Forslag til fordelingsnøkler for inntekter fra IPR mellom forsker/forskergruppe, institutt og UiB.  

2) Forslag til fordelingsnøkler der forskere samlet eller hver for seg har tilknytning til ulike forskningsgrupper, institutt, fakultet eller institusjoner.  

3) Forslag om hvordan terminering av kommersialiseringsprosjekt bør håndteres.  

4) Forslag til rammer for eierskap der studenter er involverte i forskningsaktiviteter.  

Høringsprosessen er en viktig del av beslutningsgrunnlaget for å sikre at de nye retningslinjene er godt forankret i hele organisasjonen. Ansatte og studenter inviteres til å gi innspill og kommentarer innen 20. desember 2024.