Home
The Museum Project

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Nasjonalt råd

Det er etablert et nasjonalt råd for opprustningen av den monumentale museumsbygningen ved Universitetet i Bergen.

Main content

Historisk har Bergen Museum hatt stor betydning for utviklingen av akademisk og vitenskapelig virksomhet i Norge, for folkeopplysningen og engasjementet for å vinne ny kunnskap. Dette uttalte det nasjonale rådet for opprustning av museumsbygningen da det ble opprettet i mars 2010.

 

Mandatet for det nasjonale rådet er å gi råd og innspill om planene og prosjektarbeidet, samt å bidra til profileringen av prosjektet og dets nasjonale betydning i offentligheten og overfor myndighetene.

 

Rådet består av:  

Professor Gudmund Hernes, leder
Professor Ole Didrik Lærum
Byrådsleder Monica Mæland
Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg
Tidligere stortingsrepresentant Reidar Sandal
Administrerende direktør Arne Skauge   

tidligere rektor Sigmund Grønmo er sekretær for rådet

Full støtte til visjonen og prosjektet

Nasjonalt råd for opprustningen av UiBs museumsbygning hadde konstituerende møte 2. mars 2010. Rådet ble orientert om visjonen og planene for den monumentale bygningen, samt status og framdrift for opprustningsprosjektet.

Rådet gir sin tilslutning til visjonen og prosjektet. Historisk har museumsbygningen hatt stor betydning som en del av et større nasjonalt prosjekt for utviklingen av akademisk og vitenskapelig virksomhet i Norge, for folkeopplysning og for å skape engasjement for å vinneny kunnskap. Opprustningsprosjektet vil gi nye arenaer for å framheve sammenhengen mellom forskning og formidling, og nye muligheter for å utvikle universitetets relasjoner til byen og regionen.

 

Etter rehabiliteringen vil museumsbygningen bli mer attraktiv både som
utstillingslokale og som møteplass, ikke minst for nye generasjoner av barn og unge, som her kan møte universitetet før de selv blir studenter.

Dette vil ha stor betydning i den typen kunnskapssamfunn som nå er under utvikling. Rådet ser det som verdifullt at Kunnskapsdepartementet har bedt Statsbygg om å planlegge og gjennomføre opprustningen av museumsbygningen i tråd med prinsippene i den foreliggende funksjonsplanen.