Home
Research

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Senter for forskning på mødre- og barnehelseintervensjoner (CISMAC)

Senter for forskning på mødre- og barnehelseintervensjoner (CISMAC) har som mål å bidra til å forbedre helsen for mor og barn ved å studere effekten av helsetiltak i land sør for Sahara og i Sør-Asia.

Main content

Hvert år dør 8 millioner barn i lav- og mellominntektsland. Mange kvinner dør i forbindelse med fødsler. Mange dødsfall, sykdommer og fødselskomplikasjoner kunne vært unngått med enkle midler. 

Senter for forskning på mødre- og barnehelseintervensjoner (CISMAC) skal drive intervensjonsstudier på mødre- og barnehelse. Intervensjonsstudier er forskning som undersøker effekten av forebyggende- eller behandlingstiltak.

CISMAC er et konsortium av Senter for internasjonal helse (CIH) ved UiB og forskningsinstitusjoner i Etiopia , India , Nepal , Sør-Afrika , Uganda og Zambia . Konsortiet omfatter også Chr . Michelsens institutt , Norsk institutt for folkehelse og Verdens helseorganisasjon.

CISMAC er også et Senter for fremragende forskning (SFF) ved Universitetet i Bergen.