Home
Department of Archaeology, History, Cultural Studies and Religion

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Sluttseminar for ph.d.-kandidater

Seminar tilbudt av instituttet der ph.d.-kandidaten får tilbakemelding på en nesten ferdig avhandling fra en ekstern leser.

Main content

Instituttet tilbyr sluttseminar for alle sine ph.d.-kandidater. Dette er et seminar der en invitert ekstern leser gir omfattende tilbakemelding på og kritikk av en nesten ferdig avhandling. NB: Vær obs på at denne personen ikke kan være opponent i vurderingskomitéen for innlevert avhandling.

  • Leder av forskergruppen ph.d.-kandidaten tilhører (eventuelt hovedveileder), sender søknad til forskerutdanningskonsulent om midler til sluttseminar. Søknaden behandles i møte hvor instituttleder og forskningskoordinator er til stede. 

Søknaden skal inneholde:

- Stillingstittel, navn og institusjonstilhørighet på ekstern leser
- Tid og sted for sluttseminaret
- Et detaljert budsjett

  • Ekstern leser får dekket reise og opphold (én overnatting) og honoreres for 20 timer med honorarsatsen per time på kr. 315,50. Dette dekkes av instituttets forskerutdanningsmidler. Ekstern leser bes om å reise på billigste måte og reiseutgifter blir refundert etter reiseregning. Bestillingsansvarlig i administrasjonen kontaktes for bestilling av overnatting.
     
  • Instituttet dekker ikke utgifter til reise og opphold for ekstern biveileder, men oppfordrer til at arrangør av sluttseminaret legger til rette for at ev. biveileder(e) kan delta digitalt.
     
  • Forskerutdanningskonsulenten informerer administrasjonskonsulenten om sluttseminaret. Administrasjonskonsulenten kontakter ekstern leser for å innhente nødvendige personopplysninger.
     
  • Forskergruppen avgjør hvordan opplegget for seminaret skal være, men det er naturlig at ph.d.-kandidaten også får spille inn hva han/hun ønsker. Det samme gjelder lengden på seminaret og hvem som inviteres til å delta.
     
  • Forskningskoordinator kan kontaktes for spørsmål rundt det faglige opplegget, mens forskerutdanningskonsulent kan kontaktes for praktiske spørsmål.