Home
BOA

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Ansettelser og frikjøp av egne ansatte

Formaliteter rundt frikjøp av faste og midlertidige ansatte i prosjekter. (Roller, regler og rutiner).

Main content

Prosjektleder skisserer behov for ressurser i prosjektet, HR-konsulent lokalt bistår i fht regelverk og utlysinger. HR-rådgiver sentralt konsulteres ved komplekse problemstillinger. 

Fra ansettelse til arbeidskontrakt

  • Arbeidskraft som deltar i samarbeidsprosjekter kan ha ansettelsesforhold hos ulike arbeidsgivere og tjenesteytere. Det er bare prosjektmedarbeidere som skal ha ansettelsesforhold til UiB som skal ha arbeidsavtale ved UiB.
  • Alle ansettelsesforhold ved UiB bygger på et ansettelsesvedtak i et av UiBs ansettelsesorganer. Det skal inngås skriftlig arbeidsavtale i alle arbeidsforhold ved UiB. Arbeidsavtalen skal inneholde opplysninger av vesentlig betydning for arbeidsforholdet, og være i overenstemmelse med regelverk og avtaler som gjelder for stillingene. Du kan lese mer om arbeidsavtaler ved UiB i Medarbeiderhåndboken.
  • Prosessen fra ansettelse til arbeidskontrakt ivaretas av lokale HR-medarbeidere ved din enhet/ ditt fakultet. 

UiB-ansatte som skal arbeide i eksternt finansierte prosjekter

  • Det arbeidsforholdet som UiB-ansatte har i arbeidsavtalen med UiB, gjelder også ved arbeid som utføres i samarbeidsprosjekter.  Arbeidsforholdet må imidlertid tilpasses de korreksjoner og tillegg som eventuelt er avtalt for prosjektarbeidet.
  • Det finnes slike regler for prosjektarbeid som er nevnt i din prosjektavtale.
  • UiB har regler og rutiner for permisjoner og bierverv, som må overholdes ved arbeid i BOA-prosjekter.
  • Utfyllende informasjon om HR- spørsmål, finner du her: