Hjem
Forsknings- og innovasjonsavdelingen
Samarbeid mellom UiB og TCD

UiB-Trinity College Dublin (TCD) St. Sunniva mobilitetsstipend

Vil du knytte bånd med et av Europas fremste universiteter? Da bør du søke UiB-TCD St. Sunniva mobilitetsstipend innen 15. oktober.

Bilde av Trinity College, Dublin, Ireland
Foto/ill.:
Stephen Bergin, Unsplash

Hovedinnhold

For å styrke samarbeidet i CHARM-EU er det besluttet å opprette et treårig pilotprosjekt mellom Trinity College Dublin (TCD) og Universitetet i Bergen: UiB-TCD St. Sunniva mobilitetsstipend. Formålet med stipendet er å støtte utveksling av faglige og administrative ansatte mellom de to universitetene.

Trinity College Dublin ble grunnlagt i 1592. Universitetet er kjent for sin tradisjonsrike historie og banebrytende forsking innen mange fagfelt. Det er Irlands fremste universitet og ble nylig rangert av QS som det 87 beste universitetet i hele verden.

Tidligere studenter ved TCD inkluderer kjente navn som forfatteren Oscar Wilde, filosofen Edmund Burke, fredsprisvinner Mairead Maguire, FNs tidligere høykommissær for menneske-rettigheter Mary Robinson, Nobelprisvinner i medisin William C. Campbell og grave-journalisten Veronica Guerin.

UiB har satt av 1,5 millioner kroner til mobilitet for faglig og administrativt personell ved institusjonen i pilotperioden 2024-2026. Midlene skal fordeles på flere utlysninger. TCD har en tilsvarende ordning for at deres ansatte kan ha et opphold på UiB.

UiB-TCD St. Sunniva mobilitetsstipend skal «stimulere til økt samarbeid gjennom forskning, innovasjon, utdanning og felles aktiviteter». Det skal «støtte mobilitet som gir muligheter for å dele erfaringer, identifisere felles interesser og utvikle eller forsterke forskningssamarbeid».

I første omgang blir det lyst ut 300 000 kroner. Søknadsfristen er 15. oktober, 2024. Det vil bli nye utlysinger under piloten våren 2025 og våren 2026.

VEILEDNING FOR SØKNAD OM UiB-TCD MOBILITETSSTIPEND:

Ved UiB er målet med det institusjonelle, internasjonale engasjementet og partnerskap «å fremme kvaliteten til UiBs forskning og utdanning» (Jf. Universitetsstyresak 8/24).

Søknader om mobilitetsstipend skal vise hvordan oppholdet ved Trinity College Dublin vil kunne bidra til å øke kvaliteten på forskningsbasert undervisning, forskning, støttetjenester eller faglig-administrativ aktivitet.

  • Søknad på vedlagt skjema sendes via grunnenheten gjennom ePhorte til Forsknings- og innovasjonsavdelingen innen 15. oktober, 2024.
  • Vitenskapelige- og administrative ansatte i faste stillinger ved UiB kan søke.
  • Det kan søkes om støtte til opphold ved TCD i perioder på minimum 5 arbeidsdager og inntil tre måneder.
  • Det gis støtte begrenset oppad til 50 000 kroner per opphold. Søkere står selvsagt fritt til å søke støtte fra andre kilder for å fullfinansiere et opphold.
  • Søkere kan normalt kun få innvilget støtte til ett mobilitetsopphold ved TCD i pilotperioden (2024-2026).
  • Invitasjonsbrev fra relevant enhet ved TCD skal vedlegges søknaden. (En epost som bekrefter formål og plan for oppholdet, er tilstrekkelig.)
  • Søknaden skal inneholde bekreftelse fra nærmeste leder om godkjennelse av oppholdet ved TCD.
  • Søknader som ikke oppfyller formalia vil ikke bli behandlet av komiteen.
  • Alle søkere vil få svar innen 15. november.

VURDERINGSKRITERIER FOR UTVELGELSE AV SØKNAD:

Søknadene fra UiB blir behandlet av en styringsgruppe for UiB-TCD St. Sunniva mobilitetsstipend. Komiteen ledes av dekanen ved Det humanistiske fakultet, UiB, og består i tillegg av representanter fra Det juridiske fakultet, Fakultet for kunst, musikk og design, Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Universitetsbiblioteket og Universitetsmuseet.

Det oppfordres til å sende inn søknader som setter søkelys på temaer, ideer og aktiviteter som er relevante for humaniora og samfunnsvitenskap. Søknader fra alle fagmiljø/administrative enheter ved UiB ønskes velkommen.

I tillegg vil komiteen legge følgende kriterier til grunn ved utvelgelse av søknader som får støtte:

  • Originalitet og kreativitet.
  • Fremlagt plan for gjennomføring av oppholdet og foreslåtte aktiviteter.
  • Realistisk budsjett.
  • Kort skisse til oppfølgingsplan i etterkant av oppholdet.
  • Forventede resultater[1]  
  • Sannsynlig nytte av oppholdet for flere faglige eller administrative enheter ved UiB (dvs. utover egen enhet).

RAPPORTERING:

Senest 1 mnd. etter opphold ved TCD skal det leveres en kort (maks 1 side) rapport om utbyttet av mobilitetsstipendet. Rapporten skal inneholde konkrete resultater (se definisjon av resultater under).

 

[1] I denne sammenhengen forstås ikke gjennomførte møter, treff, etablering av nye kontakter etc. som konkrete resultater. Eksempler på faktiske resultater kan være utkast til et felles prosjekt, konkret plan om felles aktivitet (seminar/konferanse etc.), avtale om samarbeid om ‘best practice’, forpliktelse om felles søknad om eksternfinansiering, plan for publikasjoner og formidling, avtale om utveksling av forelesere, prosjektinvolvering fra myndigheter, organisasjons- og næringsliv, osv.)