Hjem
UiB læringslab

Grunnpakke - Viktige verktøy for undervisere

Få et overblikk over de viktigste verktøyene undervisere på UiB bør være kjent med.

Grunnpakke - Viktige verktøy for undervisere

Videoen gir en kort introduksjon til læringsplattformen Mitt UiB, i tillegg til UiB sine system for digitale litteraturlister (Leganto) og vurdering (Inspera).
Produsent:
UiB/Ahmed Gaadi

Hovedinnhold

Ved UiB er det et hav av ulike tjenester, systemer, og verktøy man kan ta i bruk for å løse arbeidsoppgavene sine. I denne gjennomgangen ser vi nærmere på de viktigste utdanningstjenestene du som underviser kan bruke. 

Undervisning

Den viktigste undervisningstjenesten du må vite om er Mitt UiB. Mitt UiB er læringsplattformen ved UiB, og er din og studentenes inngang til alt som foregår i emnet ditt. Her kan du kommunisere med studentene, enten ved å sende meldinger til individuelle studenter, kunngjøringer til hele emner, eller ved å møte dem over video. 

I Mitt UiB finner du nyttige verktøy for å strukturere undervisningen din slik at denne oppleves tilgjengelig for studentene, uansett hvor stort eller smått emnet ditt er. Du kan holde emnet enkelt med et par moduler, oppgaver og quizer, eller du kan utforske havet av muligheter som finnes med fagfellevurderinger og verktøy du kan koble på.  

Med noen av verktøyene du finner i Mitt UiB kan du produsere undervisningsvideoer og ta opp forelesninger. Utenfor Mitt UiB finnes det også en rekke verktøy du kan benytte deg av. Ett av disse er Mentimeter, et verktøy for å gjøre undervisningen mer studentaktiv – med mange muligheter for å engasjere studentene med ordskyer, flervalgsspørsmål og mye mer. 

Litteratur

UiB bruker Leganto som sitt digitale litteraturlistesystem. Systemet er integrert i Mitt UiB, og gjør det mulig for studentene å enkelt få tilgang til pensum. Leganto lar deg hente materiale fra biblioteksystemet, eksterne nettsider/databaser og referansehåndteringsverktøy. Om det er artikler eller bokkapitler i litteraturlisten som ikke er elektronisk tilgjengelig gratis eller via Universitetsbiblioteket sine abonnementer, kan du benytte Litteraturkiosken, en tjeneste som digitaliserer slike utdrag og tilgjengeliggjør dem for studentene.   

Vurdering

Inspera er et digitalt system som lar oss administrere og gjennomføre eksamen på nett. Systemet brukes til både skole- og hjemmeeksamen og sikrer en organisert eksamensprosess. Som undervisere er det viktig å samarbeide med administrasjonen ved instituttet/fakultetet for å planlegge hvordan eksamen skal gjennomføres. I tillegg bruker vi plagiatkontrollsystemet Ouriginal, som er integrert med Inspera for å sikre at studentenes arbeid er originalt og fri for plagiat.