Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Lektorstudent

Lektorprogrammet gir deg flere bein å stå på

Andrea Poulsson er andreårsstudent på lektorprogrammet i naturvitenskap og matematikk ved UiB

Hovedinnhold

Har alltid likt realfag, men ville kombinere dette med et yrke hvor jeg kan jobbe med mennesker, så lektor passet meg ypperlig.

Hvorfor valgte du å ta lektorprogrammet og UiB?
-    Jeg valgte å begynne på lektorprogrammet fordi jeg ønsket et studie som fokuserte på høy faglig kompetanse, samtidig som det er menneskerettet og yrkesrettet. Har alltid likt realfag, men ville kombinere dette med et yrke hvor jeg kan jobbe med mennesker, så lektor passet meg ypperlig. Jeg har ikke alltid visst om jeg vil bli lærer, så det å vite at jeg får ta en master innen det fagområdet jeg interesserer meg for, og dermed har flere muligheter åpne senere, er noe jeg liker godt. Etter å nå ha gått et par år, og fått litt praksis i skolen, er læreryrket noe som appellerer veldig til meg!

Hva lærer dere på studiet?
-    Studiet er satt sammen av fag innen dine hovedfag, altså masterfag og et annet sidefag, pedagogikk, fagdidaktikk og praksis. På denne måten tilegner man seg god faglig dybde innen hovedfagene, sammen med praktisk erfaring som vil være verdifull i den fremtidige rollen som lærer. Vi lærer ikke bare hvordan å videreformidle konsepter på en forståelig måte, men også hvordan man som lærer kan bidra til å inspirere og engasjere elever til å lære og utforske fagene. 

Fortell oss hva som gjør at du trives på studiet og ved UiB
-    At jeg trives såpass godt på lektorprogrammet ved UiB, er sammensatt av et godt faglig miljø, og en sosial og travel studiehverdag. Gode forelesere gjør at studiet oppleves som viktig, og jeg liker godt at jeg kan studere realfag sammen med andre studenter på andre studieprogram, med høy faglig kvalitet. I tillegg har UiB generelt et svært godt studentmiljø, med en haug av studentforeninger man kan engasjere seg i. For eksempel ble jeg med å starte opp en ny linjeforening ved studieprogrammet vårt, som har løftet det sosiale enda et hakk. Lektorprogrammet er et relativt lite program som gjør det veldig lett å bli kjent med de andre studentene, både i sin egen «klasse» og på tvers av kull. 

Hva vil du si til de som vurderer å starte på lektorprogrammet?
-    SØK! Lektorprogrammet holder flere dører åpne enn jeg først trodde, og kombinasjonen av fag og praksis skaper en fin variasjon i studiehverdagen. Når man skal skrive master kan velge om man vil skrive faglig eller didaktisk, som igjen gir flere muligheter etter endt studie, selv om mange velger å gå ut i læreryrket. For meg, som selv var usikker på hva jeg ville jobbe med, hørtes denne variasjonen helt ypperlig ut, og jeg har ikke angret!