Intelligente Bergen 2024
UiB AI inviterer til den årlige konferansen Intelligente Bergen fredag 8. november. Tittel på årets konferanse er "Kunstig intelligens – samarbeid og konkurranse".
Hovedinnhold
Intelligente Bergen samler næringsliv, offentlig sektor, forskere og studenter i Bergensregionen for å synliggjøre forskning på og anvendelse av kunstig intelligens. Konferansen foregår i Universitetsaulaen, Muséplassen 3 (inngang via Muséhagen, mot Studentsenteret).
Les om de som bidrar til Intelligente Bergen 2024 her.
Konferansen utforsker nye samarbeidsmuligheter og åpner for dialog på tvers av fag og sektorer. Målet er å koble forskere, industri, studenter og offentlig sektor og vise hvordan KI brukes, studeres og utvikles ved en bredde av sektorer i regionen. 2024-konferansen vil ha særlig fokus på kompetanse, samarbeid og konkurranse.
Konferansen er fulltegna men du kan sette deg på venteliste, se høyre meny.
0830-0900 Registrering og kaffe/te
Inngang gjennom Muséhagen, finn navneskiltet ditt og gå opp en etasje for kaffe/te og for å hilse på noen av de andre som kommer.
0900-1000 Åpning
Konferansier Siri Kleiven Strøm
- Velkommen ved Pinar Heggernes, prorektor ved Universitetet i Bergen
- Liv Dingsør, leder av Digital Norway: Kraften i digital forestillingsevne
- Morten Irgens, prodekan for Innovation and Impact ved Copenhagen Business School: Bergen, Brussel og Bejing: Bergen og den teknologiske geopolitikken
1000-1030 Pause
1030-1130 Hvordan komme i gang og utnytte mulighetene med KI
- Ramtin Matin, Sparebank 1 SR-bank (Head of innovation): Kan generativ AI skape en mer innovativ finansnæring?
- Sondre Solibakke Mo, Vestland Fylkeskommune: Copilot – kva er det, kva skal vi med det og korleis går vi fram?
- Ramin Hasibi, Noria (Head of AI). Claimbuddy. System for å håndtere dokumenttunge skadeoppgjør
- Christian Sloper, Sonat AS. Praktisk Informatikk: Å spå om varmen
1130-1200 KI-sentre i Bergensregionen, del 1
I 2025 deler Forskningsrådet ut penger til 4-6 nasjonale sentre for forskning på kunstig intelligens. I denne delen blir det presentasjoner av noen av initiativene for KI-sentre i Bergensregionen, sammen med partnere fra næringsliv og offentlig sektor.
- Stefan Sobolowski, Geofysisk institutt ved UiB/Bjerknessenteret og Frode Vikebø fra Havforskningsinstituttet: Reliable and Responsible AI Solutions for Climate and Environmental Challenges (RAISE)
- Bram Timmermans, NHH og Joar Hove, KPMG: AI for Business and Society
- Rodica Mihai, NORCE: AMIVE: Autonomous Multi-agent based systems. Challenges with Interoperability, Verification&validation and Explainability
1200-1245 Lunsj
1245-1315 KI-sentre i Bergensregionen, del 2
Presentasjoner av Bergens-initiativer for KI-sentre fortsetter.
- Inge Jonassen, Institutt for informatikk ved UiB: Centre for Sustainable AI Futures (SAIF)
- Aleksander Heltne, Helse Bergen og Gunn Elise Sætre, eBehandling: KI-senter for persontilpassede psykiske helsetjenester (KI-PSYK)
- Andreas L Opdahl, Institutt for informasjons- og medievitenskap ved UiB, Lasse Lambrechts, Bergens Tidende og Asbjørn Leirvåg, Senter for undersøkende journalistikk (SUJO): Insight - New AI Methods for Innovative Use of Public Data
1315-1400 Hvordan dekke kompetansebehovet innen KI i Bergensregionen
Sverre Simen Hov, Bergen Næringsråd: Hva gjør Bergen Næringsråd for å øke næringslivets digitale kompetanse?
- Nina Holmefjord, innførings- og personvernkoordinator NAV Vestland og Daniel Røtne, produkteier/-utvikler i ECIT: Digital kompetanse for arbeidslivet. Samtale med Magnus Svendsen-Nerheim, seniorrådgiver ved UiB læringslab.
- Pinar Heggernes i samtale med to KI-studenter fra UiB: Runar Fosse (master i maskinlæring) og Aurora Bjørnerud (bachelor i kunstig intelligens. Hvorfor valgte vi å utdanne oss til eksperter i kunstig intelligens? Hvorfor valgte vi Bergen som studieby? Hva forventer vi av arbeidslivet? Hva skal til for at vi blir i Bergensregionen når vi er ferdig utdannet?
- Sebastian Kaland, rådgiver i Innovasjon Norge og Kristian Engebakken Nielsen, HVL Skape: Studententreprenørskap - en mulighet for studenter og næringslivsutvikling.
1400-1420 Pause
1420-1500 Panelsamtale om samarbeid og konkurranse
Den avsluttende panelsamtalen omhandler noen av de sentrale problemstillingene som har kommet fram i løpet av dagens innlegg og paneldiskusjoner. Hvordan kan vi samarbeide om å ta i bruk kunstig intelligens på en effektiv og ansvarlig måte, og om å dekke kompetansebehovet i Bergensregionen, samtidig som vi delvis står i en konkurransesituasjon? Hvordan kan vi få til et best mulig samspill mellom næringsliv, offentlig virksomhet og akademia?
- Liv Dingsør, leder av Digital Norway
- Monica Mæland, adm.dir. i Bergens Næringsråd
- Ramtin Matin, Head of Innovation i Sparebank 1 SR-bank
- Morten Irgens, prodekan for Innovation and Impact ved Copenhagen Business School
Moderator: Siri Kleiven Strøm
1500-1600 Mat og mingling
Intelligente Bergen 2023 handlet om hva som er mulig, lovlig og lurt, mens Intelligente Bergen 2022 handlet om bærekraft, helse og etikk.