Hjem
Fagområde for allmennmedisin
Nyhet | Utdanning

Heidi Syvertsen er vinner av Praksisveilederpris 2023

– Heidi er en ekstremt dyktig lege, og det var kjempespennende å observere henne i konsultasjoner med pasienter, skriver student i nominasjonen.

Bilde av Gunnar bondevik og Heidi Syvertsen
Professor og leder for priskomiteen Gunnar Bondevik (t.v.) og prisvinner Heidi Syvertsen
Foto/ill.:
FAM, Universitetet i Bergen

Hovedinnhold

Praksisveilederprisen for 2023 ble overrakt på praksisveilederkurset i Bergen 4. juni 2024. 

Årets vinner ble Heidi Syvertsen fra Vigeland legesenter i Lindesnes. Hun tilbrakte studietiden sin i Tyskland og Sverige før hun flyttet hjem til Norge for å ta turnustjeneste. Syvertsen har vært fastlege siden 2000, og har arbeidet i Lindesnes kommune siden 2002. Hun har vært LIS1-veileder i flere perioder, og har også arbeidet som militærlege i allmennmedisin. 

I nominasjonsteksten skriver student at hun var i hyppig kontakt med Syvertsen allerede før praksisperioden startet. Studenten fikk god hjelp med pratkiske slik at hun fra første dag av kunne fokusere på det faglige. Videre beskriver hun Heidi Syvertsen som en ekstremt dyktig lege, som i tillegg til høy faglig kompetanse, også er svært opptatt av at studenten skulle få maksimalt ut av praksisoppholdet sitt. Hun tok seg til til å forklare etter hver eneste konsultasjon, og det var alltid rom for å stille spørsmål uansett hvor travelt det var på kontoret. 

– En kollega introduserte meg for jobben som praksisveileder for studenter, og det har jeg vært i noen år nå. Jeg synes det er både spennende og givende å ha student i praksis, og jeg prøver å formidle at fastlegejobben er veldig spennende og variert, og at man tildels kan være med å styre sin egen arbeidsdag, sier Heidi Syvertsen i en kort kommentar etter å mottatt prisen som årets praksisveileder. 

Praksisveilederprisen blir årlig tildelt en allmennlege på Vestlandet som i kontakten med studentene har vist stor evne til å formidle faglig entusiasme og klinisk kompetanse. Prisvinneren blir kåret på bakgrunn av nominasjoner fra studenter som har vært i praksis.