Hjem
Institutt for sosialantropologi
Studieår 2023-2024

Ukraina, sansing, flukt og transhumanisme: Frie studiepoeng høsten 2023

Vil du lære mer om hvordan antropologien tilnærmer seg teknologi som skal gjøre oss udødelige? Eller om hvordan sansene våre – syn, lukt, lyd, smak og berøring – kan oppleves ulikt i ulike kulturer? Ønsker du å forstå hvordan Øst-Europa som region påvirkes av krigen i Ukraina? Eller hva med å få dybdeinnsikt i hvordan mennesker på flukt opplever å bli fordrevet fra hus og hjem?

Collage forsking
Foto/ill.:
Kjersti Simonsen, Tareq M. Hasan, Mari Korsbrekke, Ståle Knudsen, Iselin Å. Strønen, Anna Szolucha, Alessandro Zagato, Amalie Tveit, Nora Haukali, Bjørn Enge Bertelsen

Hovedinnhold

I bachelorgraden i sosialantropologi inngår 60 studiepoeng hvor du kan fritt kan velge emner. For mange står dette for tur høsten 2023.

Dette gir deg mulighet til å lære mer om et tema som du er ekstra nysgjerrig på, og til å få dypere innsikt i hvilken forskning som pågår på instituttet akkurat nå. Det kan også åpne opp et nytt interessefelt som kan bli viktig for videre studier og jobb, eller kanskje det gir deg ideer til tema for din egen masteroppgave?

Emnene er åpne også for studenter fra andre fag, og vil bli undervist på engelsk.  

Antropologiske valgemner

Høsten 2023 kan du fordype deg i følgende antropologiemner:

Prøv noe nytt!

Du kan benytte de frie studiepoengene til å prøve ut en annen faglig interesse. Ved SV- og HF-fakultetet er de fleste emner åpne for alle.

Finn emner ved å filtrere på fakultet i denne oversikten:

Andre spennende tips:

Vil du bli lærer?

Om du vil bli lærer er det lurt å ta et årsstudium i et annet undervisningsfag enn samfunnsfag. Dette gir grunnlag før du søker deg til Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) etter endt mastergrad.

Hvordan melde seg opp til emner?

  1. Finn ut hvilke emner ved UiB du vil ta. Dobbeltsjekk at de aktuelle emnene er åpne for alle UiB-studenter og ikke har forkunnskapskrav. Til sammen utgjør 30 sp full arbeidsmengde per semester. Se etter emner på 100- eller 200-nivå (emnekoder som begynner på 300 er for masterstudenter, mens 600 er for etter- og videreutdanning).
  2. Dobbeltsjekk at undervisning og eksamensdato ikke kolliderer (særlig viktig om du velger emner på ulike institutt/fakultet). Time- og eksamensplanen for vårsemesteret publiseres 1. juni 2023.
  3. Meld deg opp i emnene og semesterregistrer deg i Studentweb. NB: Disse emnene ligger ikke i studieplanen, så du må søke dem opp i Studentweb med emnekode. Frist: 1. september 2023.

Studieveiledning

Lurer du på noe som har med frie studiepoeng, studieløpet generelt, utveksling eller masterprogrammet å gjøre? Kom på studieveiledning! Fast veiledningstid er mandager etter lunsj, mellom 12:30-15:00. Vanligvis sitter studieveileder på veiledningskontoret ved Infosenteret, men veiledningen kan også være digital. Book tid i veiledningskalenderen.

HUSK: Infosenteret kan hjelpe deg med det meste av teknisk og praktisk art som du trenger i studiehverdagen, mens undervisingsassistentene og emneansvarlig svarer på faglige spørsmål. Alt utenom dette kan du snakke med studieveileder om.