Hjem
Forskning
TMF-UiB-karriereprogram

- Et fremtidsrettet karriereprogram

UiB og Trond Mohn Forskningsstiftelse samarbeider om å karriereprogrammet som ruster forskere for en karriere som toppforskere. Denne høsten fikk deltakerne ny innsikt i temaet Artificial Intelligence in Research.

Bilde av Robert Hetlelid fra IT-avdelingen
Robert Hetlelid fra IT-avdelingen delte perspektiver på hvordan kunstig intelligens kan komme til praktisk nytte for forskere.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift/UiB

Hovedinnhold

Hvilke implikasjoner vil KI kunne ha på forskeres arbeid? Hvordan skal man som forsker forholde seg til de ulike aspektene av KI, og sist: Hvordan kan man bruke KI i arbeidet som forsker?  

Dette var spørsmål som sto på agendaen da deltakerne i TMF-UiB-karriereprogram møttes på Solstrand. Deltakerne er alle forskere som har fått tildelt et Starting Grant fra Trond Mohn Forskningsstiftelse. I løpet av to dager fikk deltakerne ny innsikt i temaet Artificial Intelligence in Research. 

Både ektor Margareth Hagen og FIA-direktør Alette Gilhus Mykkeltvedt støtter opp om den ambisiøse satsingen på forskertalenter. 

- Ved hjelp av de generøse bidragene fra Trond Mohn forskningsstiftelse har vi laget et fremtidsrettet karriereprogram, sier Alette Gilhus Mykkeltvedt, direktør ved Forsknings- og innovasjonsavdelingen.   

- Vi ser på dette som en langsiktig investering i forskertalenter

En langsiktig investering 

Starting Grant-ordningen har rekruttert både nasjonale og internasjonale forskertalenter til UiB. De får tilbud om individuelle og felles aktiviteter, som karriereplanlegging, mentorstøtte og studieturer. Samt seminarer om aktuelle tema, som årets KI-seminar. 

- Vi ser på dette som en langsiktig investering i forskertalenter, sier Mykkeltvedt. 

Siktemålet med karriereprogrammet er å ruste dem for en karriere som toppforskere. 

Rektor Margareth Hagen sier karriereprogrammet gir forskere unike muligheter for å utvikle karrieren sin.  

- Ved hjelp av TMF Starting Grants har i alt 51 fremragende forskere fått enestående muligheter, og en sterk start på forskerkarrieren sin.  

Midlene har hatt en langvarig effekt på UiBs kapasitet til å drive forskning av høy internasjonal kvalitet. 

Fellesskap og utvikling av fagmiljø 

Forskerne blir også en del av et fellesskap med andre deltakere i karriereprogrammet. Slik kan nye, tverrfaglige samarbeid og synergier på tvers av fakultetene oppstå.  

- Gjennom karriereprogrammet får de verktøyene de trenger for å lede et forskningsprosjekt og bidra til å skape gode fagmiljø, sier Hagen.  

Bidragene fra Trond Mohn forskningsstiftelse skaper ikke bare en forskjell for forskerne som mottar stipendene, påpeker Hagen.  

- Midlene har hatt en langvarig effekt på UiBs kapasitet til å drive forskning av høy internasjonal kvalitet.

Bilde av rektor Margareth Hagen
Foto/ill.:
Eivind Senneset, UiB