Hjem
Institutt for geografi
Praksis

Praksis hos Kartverket 2023

Jan Halvor Wallace og Lars Kristian Ramsli var i praksis hos Kartverket høsten 2023.

Jan Halvor Wllace og Lars Kristian Ramsli
Jan Halvor Wallace og Lars Kristian Ramsli i praksis hos Kartverket
Foto/ill.:
Privat

Hovedinnhold

Arbeidet vårt har i all hovedsak vært å gjennomføre en kvalitetsheving av et datalag kalt FKB-Vann. Dette er i sammenheng med et stort nasjonalt prosjekt hvor Kartverket går gjennom og kvalitetshever dataen de har. For å gjennomføre dette benytter vi oss av en rekke ulike ortofoto (flyfoto), digitale terrengmodeller og overflatemodeller. Basert på informasjonen vi får fra de undersøker vi om eksisterende bekker og elver går der de skal, og om det er andre mangler.

Målet med kartleggingen er å få kartlagt alle plassene der det til vanlig renner vann i FKB-Vann og eventuelt styrke den nasjonale beredskapen.

Det har vært veldig gøy, lærerikt og nyttig å ha fått vært i praksis. Det har gitt oss et veldig verdifullt innblikk i hvordan en hverdag i arbeidslivet kan se ut for oss når vi er ferdig med utdannelse, samtidig som vi får ta del i aktiviteter og det sosiale arbeidsmiljøet som er hos Kartverket. Vi har fått god opplæring i kartprogrammene som Kartverket bruker og hjelp til å ta de riktige beslutningene.

Den viktigaste erfaringen fra denne praksisen er å arbeide med langisktige prosjekt og å arbeide i en profesjonell arbeidssammenheng. Videre har arbeidet i Kartverket ført til at vi har fått en kompetanse i FYSAK, en programvare som blir brukt innad i Kartverket.