Hjem
Institutt for politikk og forvaltning
MULIGHETER I ARBEIDSLIVET MED EN MASTERGRAD I POLITIKK OG FORVALTNING

Kommunikasjonsrådgiver for Strømsnes Røe AS

Robin Anzjøn Wisth fullførte sin mastergrad i politikk og forvaltning (tidl. administrasjon og organisasjonsvitenskap) våren 2023. Nå jobber han som kommunikasjonsrådgiver/konsulent i Strømsnes Røe AS.

Hovedinnhold

Å skrive en masteroppgave har gitt meg innsikt i strukturert arbeid over tid. Metodefag og kunnskap om organisasjonsteorier har gjort det lettere å forstå organiseringen i prosjektet jeg er en del av.

Hvorfor valgte du å studere politikk og forvaltning?

Da jeg studerte europastudier med statsvitenskap på NTNU hadde jeg offentlig politikk og administrasjon som valg- og fordypningsfag. Jeg synes denne retningen innenfor statsvitenskap var den mest spennende og hadde lyst til å studere tematikken videre på masternivå. Da jeg kom over administrasjon og organisasjonsvitenskap på UIB tenkte jeg at denne linjen var midt i blinken. Derfor søkte jeg, kom inn og flyttet ned til Bergen.

Hva jobber du med nå?

Nå jobber jeg som kommunikasjonsrådgiver hos Strømsnes Røe AS, hvor jeg er utleid som konsulent i Statsbyggs megaprosjekt: Norsk havteknologisenter i Trondheim. I Prosjektet jobber jeg hovedsakelig med nabo- og samfunnskontakt. Norsk havteknologisenter er et prosjekt hvor Statsbygg er byggherre, NTNU er eier og SINTEF leier. Senteret vil bli svært viktig for verdiskapning i havnæringen framover og et viktig bidrag til grønn omstilling. Bygningsarbeidet skal foregå over åtte år og bygget er på 45.000 kvadratmeter. Ettersom det bygges midt i et boligstrøk, kan byggeprosessen være belastende for omgivelsene. Derfor er det min oppgave å informere og rapportere godt ut til nærmiljøet. Samtidig jobber jeg også med internkommunikasjon, hvor jeg arrangere samlinger, skriver artikler og gir råd i kommunikasjonsspørsmål.

Hva er det beste med jobben din?

Det beste med jobben min er at jeg får være med i en prosjektgruppe med svært kompetente folk og bygge et av Norges mest komplekse bygg. Jeg jobber i et tverrfaglig miljø som gjør at jeg lærer masse fra andre fagdisipliner, noe jeg synes er veldig spennende. Det er også et godt arbeidsmiljø, så jeg trives godt i jobben.

Hva er det mest utfordrende med jobben din?

Det mest utfordrende med jobben er den bratte læringskurven. Prosjektet jeg er en del av operer innenfor byggebransjen. En bransje jeg hadde minimalt erfaring med fra før av. Derfor har store deler av det første halve året gått med på å sette seg inn i metoder, begreper og prosesser i byggebransjen. Det har vært utfordrende, men også svært læringsrikt.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?

Det å skrive en masteroppgave har gitt meg et godt innblikk i hvordan det er å jobbe strukturert over tid og stole på prosessen du er inn i. Rent faglig har metodefagene kommet godt med, samt god kunnskap i organisasjonsteorier, som gjør det lettere å forstå organiseringen i prosjektet jeg er en del av.

Er det noe du skulle ønske at noen hadde fortalt deg da du var student?

Jeg skulle ønske noen fortalte meg at jeg burde nyte studietiden enda mer. Den er utrolig morsom, og du møter veldig mange fine folk. Jeg skulle også ønske noen sa at det å skrive master er en god opplevelse, selv om det ikke alltid føltes sånn da jeg stå mitt i det.

Hva er ditt beste minne fra studietiden?

Helt klart alle personene jeg har møtt gjennom studietiden. Jeg vil trekke fram tiden som sosialansvarlig på masterstudiet som en fin tid. Her fikk jeg mulighet til å arrangere sosiale sammenkomster for alle på studie, noe som også ga meg mulighet til å bli kjent med så mange som mulig.

Bergen, 09.august 2024
Oppdatert: Jenny Guo Strømsnes.