Hjem
Institutt for politikk og forvaltning
MULIGHETER I ARBEIDSLIVET MED EN MASTERGRAD I POLITIKK OG FORVALTNING

Trainee i TraineeVest

Emma Holen fullførte sin mastergrad i politikk og forvaltning (tidl. administrasjon og organisasjonsvitenskap) våren 2023. Nå jobber hun som trainee hos TraineeVest.

Hovedinnhold

Noe av det beste med jobben er å få mulighet til å jobbe med studenter og oppfordre dem til å reise ut i verden.

Hvorfor valgte du å studere politikk og forvaltning?

Etter en bachelor i utviklingsstudier ønsket jeg å studere noe mer konkret enn globale verdensutfordringer. Jeg ønsket en større forståelse av hva en organisasjon er og hvordan de fungerer. Derfor valgte jeg å ta en mastergrad på det engelskspråklige masterløpet i politikk og forvaltning, slik at jeg kunne ta med meg kunnskap om organisasjoner når jeg en dag skulle jobbe i en organisasjon.

Hva jobber du med nå?

Nå jobber jeg på Avdeling for forskning, innovasjon og internasjonalisering (AFII) på Høgskulen på Vestlandet (HVL). Jeg er her ansatt som trainee gjennom TraineeVest, hvor jeg hovedsakelig jobber med ansatt- og studentmobilitet.

Arbeidsoppgavene går dermed ofte i saksbehandling, kommunikasjon med samarbeidspartnere og studenter, samt drive internasjonalisering her hjemme.

Hva er det beste med jobben din?

Noe av det beste med jobben er å få mulighet til å jobbe med studenter og oppfordre dem til å reise ut i verden. Å leve deler av livet i utlandet syns jeg er en viktig erfaring, og jeg er derfor veldig glad for at jeg får jobbe med nettopp dette.

Videre syns jeg det er veldig spennende å være trainee. Jeg er ikke låst fast til et bestemt arbeidsområde og får derfor mulighet til å jobbe med mange ulike oppgaver- Noe som betyr at jeg får muligheten til å prøve meg på arbeidsoppgaver jeg allerede kan mye om, men også andre oppgaver som jeg har null erfaring med.

Hva er det mest utfordrende med jobben din?

Noe av det mest utfordrende har vært å være med prosesser som er helt nye for meg. Med spesielt saksbehandling er det nye rutiner og prosedyrer som man lærer seg over tid og ikke noe som alltid kan forklares og læres opp på forhånd. Dermed er det vanskelig å planlegge arbeidsdagen siden man ikke alltid vet hvor mange oppgaver man har framfor seg eller hvor lang tid de kommer til å ta. Å måtte skrive nynorsk igjen er en klar nummer to på hva som er mest utfordrende med jobben.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?

En mastergrad i politikk og forvaltning har gitt meg en generell forståelse av hvordan organisasjoner fungerer. Dette er noe som hjelper meg med å forstå hvordan en institusjon som HVL arbeider og er utforme rent organisatorisk.

Utenom den generelle forståelsen av organisasjoner, har jeg lært mye gjennom masteroppgaven jeg skrev. Oppgaven min handlet om medlemsdeltakelse, og har hjulpet meg i møter med problemer som kan oppstå i arbeidshverdagen. Dette kan være problem som omhandler det å involvere aktører og å skape deltakelse blant studenter.

Er det noe du skulle ønske at noen hadde fortalt deg da du var student?

Engasjer deg utenfor studiet! Finn noe som interesserer deg og engasjer deg i det. Spesielt det å ha hatt en lederrolle er noe som er veldig lærerikt og som ser bra ut på CVen!

Men det viktigste er egentlig bare å nyte studielivet og friheten det medbringer. Og bruk studentrabatten og tilbudene mens du har de!

Hva er ditt beste minne fra studietiden?

Ingenting slår lunsjrommet på Sofie Lindstrøm! Mange lange lunsjer og prokrastinering med gode klassekamerater.

Med tanke på det faglige så savner jeg følelsen av at jeg forbedrer meg selv hver dag. Man studerer, leser, reflekterer og diskuterer, noe som gjør at man lærer noe nytt hele tiden. Selv om man lærere mye i arbeidslivet også, så involverer det mer praktiske oppgaver og ikke bare konstant læring.

Bergen, 09.juli 2024
Oppdatert: Jenny Guo Strømsnes.