Fiskehelse er den nye jobbvinneren
Masterstudentene på fiskehelse får jobbtilbud før de er ferdige.
Hovedinnhold
Vegar Heen og de andre masterstudentene på fiskehelse har svært etterspurt kompetanse. De fleste får jobbtilbud før de er ferdige.
Her kan du se TV 2s reportasje om fiskehelse
Fiskehelsebiologene jobber med sykdom hos fisk og andre organismer. Gjennom det populære studiet lærer du mer om helse og sykdom.
Du får grundig innsikt i infeksjonssykdommer som forårsakes av virus, bakterier, sopp og parasitter. Du lærer mer om hvordan sykdommer påvirker fisken, hvordan sykdommer kan forebygges, diagnostikk og moderne behandlingsformer.
Å løse våre biologiske utfordringer er det som skal utløse det ekstremt store potensialet vi har langs kysten vår.
Når du er ferdig, kan du bruke tittelen fiskehelsebiolog. Dette er en lovbeskyttet tittel. Du får rett til å skrive ut resepter på legemidler som brukes i havbruksnæringen.
Nils Fredrik Vestvik har fått spennende oppgaver etter at han fullførte masteren i fiskehelse:
Havbruksnæringen er avhengig av å løse kompliserte fiskehelsespørsmål for å øke produksjonen. Du får bli med på å videreutvikle næringen.
Slik blir du fiskehelsebiolog
- Les mer om studieprogrammet her
- 5 årig studieprogram
- 25 studieplasser
- Opptakskrav: Generell studiekompetanse og REALFA: Matematikk R1 (eller matematikk S1 og S2) og enten Matematikk R2 eller Fysikk 1 og 2 eller Kjemi 1 og 2 eller Biologi 1 og 2 eller Informasjonsteknologi 1 og 2 eller Geofag 1 og 2 eller Teknologi og forskningslære 1 og 2.
- Du søker hos Samordna opptak
Norge har ambisjoner om å bli verdens fremste sjømatnasjon. Da trenger industrien din kompetanse!