Hjem
Det juridiske fakultet
Kontinuasjonseksamen

Kontinuasjonseksamen ved Det juridiske fakultet

Her finner du nyttig informasjon om kontinuasjonseksamen ved Det juridiske fakultet.

Hender på laptoptastatur
Foto/ill.:
www.colourbox.com

Hovedinnhold

Når avholdes kontinuasjonseksamenene?

Eksamener på 1.-4. studieår

Kontinuasjonseksamen for eksamener på 1.-4. studieår ved Det juridiske fakultet avholdes i uke 32, med unntak av emner med hjemmeeksamen som vurderingsform, og engelskspråklige valgemner på 3. studieår.

Eksamensdatoene publiseres i eksamensoversikten den 1. juli, og eksamenslokalene publiseres i samme oversikt etter hvert som de blir klare.

Eksamensdatoene for 1.studieår publiseres på emnesiden i Mitt UiB.

Emner med hjemmeeksamen som vurderingsform:

  • JUS221 Rettsstaten
  • JUS134 og JUS232 Rettshistorie og komparativ rett

Disse eksamenene er av praktiske hensyn lagt til uke 31. 

Engelskspråklige valgemner på 3. studieår:

Kontinuasjonseksamen avholdes mot slutten av påfølgende semester, men bare der minst én student som hadde eksamensrett i det umiddelbart foregående semesteret, har “ikke bestått” eller gyldig fravær til eksamen.

Hvis det avholdes kontinuasjonseksamen grunn av disse situasjonene, kan alle studenter som hadde eksamensrett det umiddelbart foregående semesteret, som står uten tellende resultat, og med minst ett tellende forsøk, melde seg til kontinuasjonseksamen.

I emnene som har eksamen i to deler, står det i emnebeskrivelsen for det enkelte emne om man må avlegges begge eksamensdeler på nytt ved kontinuasjonseksamen.

Eksamener på 5. studieår

For engelskspråklige spesialemner på 5. studieår gjelder det samme som for engelskspråklige valgemner på 3. studieår. For norske spesialemner avholdes kontinuasjonseksamen som regel mot slutten av påfølgende semester. Unntak kan forekomme, og vil framgå at emnebeskrivelsen.

Greit å vite

  • Det gjelder spesielle regler for adgang til kontinuasjonseksamen ved Det juridiske fakultet, og du kan ikke selv melde deg til disse eksamenene. Reglene finner du under §3-4 ig §3-6 Utfyllende regler for studier ved Det juridiske fakultet.
  • Fakultetet publiserer informasjon om kontinuasjonseksamen og vurderingsmelding i under Det juridiske fakultet i Mitt UiB i løpet av mai, og senest 1. juni. I denne meldingen vil du bl.a. få informasjon om
    • når du kan sjekke at du er vurderingsmeldt
    • trekkfrister
    • tilrettelegging
  • Hvis du mener du har rett på kontinuasjonseksamen må du selv kontrollere at du er oppmeldt i riktig(e) emne(r) i Studentweb.
  • Er du oppmeldt til flere kontinuasjonseksamener med eksamen samme dag må du selv velge hvilken eksamen du vil ta, og trekke deg fra den/de andre innen gjeldende frist.
  • Du blir ikke automatisk vurderingsmeldt til en ny eksamen hvis du ikke tar kontinuasjonseksamen. Dette gjelder uansett hvilken grunn du har (trekk/ikke møtt/stryk m.m.). I slike tilfeller vil du altså selv måtte melde deg til neste ordinære eksamen.

Spørsmål?

Hvis du har spørsmål knyttet til kontinuasjonseksamen kan du henvende deg til studierettleiar.jurfa@uib.no.