Hjem
Det juridiske fakultet
Fagdidaktisk konferanse: «Bedre læring, bedre jurister»

- Startpunktet for et nordisk samarbeid

28. og 29. september ble «Bedre læring, bedre jurister»-konferansen arrangert på Det juridiske fakultet. Jan-Ove Færstad håper konferansen markerer starten på et samarbeid som etablerer juridisk fagdidaktikk og undervisningskvalitet som et nordisk fagområde.

Neste
jan-ove_og_synne.jpg
Lærer om undervisning: Jan-Ove Færstad og Synne Sæther Mæhle innleder på første konferansedag.
Foto/ill.:
Eivind Jerve
1/2
Paneldebatt
Paneldebatt: (f.v) Kristine Helen Korsnes (UiT), Bjarte Askeland (BI), Claes Martinson (Gøteborgs universitet) og Halvard Fredriksen (UiB) debatterer utfordringene og mulighetene fremtidens jussutdanning står overfor.
Foto/ill.:
Nina Østensen
2/2
Tilbake

Hovedinnhold

Konferansen satte søkelys på hva som særpreger juridisk fagdidaktikk, og på hvordan man best legger til rette for studentaktiv læring på jusstudiet. Jan-Ove Færstad, som er prosjektleder for «Bedre læring, bedre jurister», er svært fornøyd med gjennomføringen.

– Vi fikk til å lage et program som hadde en god balanse mellom teori og en mer praktisk tilnærming med direkte overføringsverdi til undervisningssituasjonen. Deltagerne viste en enorm entusiasme, og utrykte at de gleder seg til å komme hjem å prøve nye ting i egen undervisning. 

Med innslag fra både norske, svenske og danske læringsinstitusjoner bød konferansen på mange gode diskusjoner og erfaringsutvekslinger. Færstad peker på at konferansen var den første av sitt slag, og samlet et langt bredere lag av jurister og læresteder enn hva som vanligvis er tilfellet når det diskuteres fagdidaktikk.

Han håper arrangementet kan danne grunnlaget for å etablere et nordisk nettverk for juridisk fagdidaktikk.

– Forhåpentligvis kan vi få etablert et samarbeid mellom læringsinstitusjoner på tvers av de nordiske landene som fokuserer på kvalitet i undervisningen av juridiske emner. Konferansen har vært til stor inspirasjon for videre arbeid, og vi er allerede i gang med å se på mulighetene for en ny konferanse om et år eller to i et av de andre landene, sier Færstad.