Hjem
Fakultet for kunst, musikk og design

Utfyllande reglar for studium ved Fakultet for kunst, musikk og design

Reglane gjeld for alle studium og eksamenar ved Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen. Vedtatt i fakultetsstyret ved Fakultet for kunst, musikk og design, 13. desember 2023. Gjeldande frå 1. januar 2024.

Bilde av et skilt på murvegg, hvor det står "Universitetet i Bergen"
Foto/ill.:
Eivind Senneset

Hovedinnhold

Kapittel 5. Tilpassing av studia og fråvær

Til §5-1 Søknad 

Til (2)
Det gis normalt ikke anledning til utsatt studiestart til studieprogram som har opptaksprøver som grunnlag for tildeling av studieplass. Det vises til den aktuelle studieplan, UiBs opptaksforskrift og KMDs utfyllende retningslinjer til opptaksforskriften.

Til § 5-5 Gyldig fråvær

Det kan innvilges gyldig fravær på faglig grunnlag, med kriterier som på forhånd er fastsatt av hvert programstyre og eventuelt godkjent på instituttnivå. Dette vil eventuelt gjelde som gyldig fravær.

Til § 5-6 Rettar ved gyldig fråvær

Til (1)
Ved gyldig fravær fra obligatorisk aktivitet kan det av faglige hensyn kreves at kandidaten må utføre en annen obligatorisk aktivitet som erstatning for det du har gått glipp av.

Til (4)
Fakultetet har definerte tidsperioder for konteeksamen. Kandidater som har hatt gyldig fravær fra ordinær eksamen, vil automatisk bli meldt til første mulige konteeksamen. Tilsvarende gjelder for kandidater som ikkje har bestått eksamen.

Til § 5-7 Prinsipp for godkjenning 

Studenter med tidligere utdanning eller relevant realkompetanse kan søke om innpassing til studiet de er tatt opp til. Når studenten søker om godkjenning/innpassing for obligatoriske emne, skal fakultetet vurdere dette mot emnebeskrivelsenes læringsutbytte (NKR). Det må søkes om innpassing i forkant av hvert studieår.

Kapittel 6. Undervisinga

Til § 6-6 Obligatorisk undervisingsaktivitet

Ved gyldig fravær fra obligatorisk aktivitet kan det av faglige hensyn kreves at studenten må utføre en annen aktivitet som erstatning for den vedkommende har gått glipp av.
Det fremgår av emnebeskrivelser hvordan kravet om obligatorisk fremmøte (%) forholder seg til bestemmelsene i §5-5 Gyldig fravær.

Kapittel 7. Eksamen

Til § 7-3 Rett til eksamen

I studieprogram med krav i emneprogresjonen, gjelder prinsippet om tvungen eksamensmelding i henhold til normert studieløp. Studenter med gyldig grunn for fravær i hh til §5-5 må søke om endring i sin individuelle utdanningsplan.
Det er ikke anledning til å trekke seg fra oppsatt eksamen i utøvende og skapende eksamener, uten godkjent søknad med gyldig grunn, jf §5-5.

Til § 7-6 Individuell eksamen eller gruppeeksamen

Til (2)
Det fremgår av emnebeskrivelser dersom det skal gjennomføres individuell vurdering av gruppearbeid, eller felles prosjekter som bl.a. kammermusikk/samspill.
Emneplanen skal beskrive typen arbeid (format og varighet eller mengde) som inngår i gruppevurderingen. For emner der gruppevurdering benyttes skal vurderingsuttrykk normalt være bestått/ikke bestått.
Ved vurdering der kandidatens arbeider er en del av en ekstern gruppe skal kandidatens arbeid vurderes individuelt, men i den kontekst som arbeidet er utarbeidet i.

Til § 7-7 Språk

Til (4)
KMD skal så lang som mulig følge UiBs språkpolitiske retningslinjer, jfr. UiBs styre 31.10.2019

Kapittel 8. Eksamensforsøk

Til § 8-1 Talet på forsøk

Til (3) og (4)
Normalt er det åpent for to eksamensforsøk på utøvende/skapende emner, og praksisemner. Studenter som har strøket eller av andre grunner ikke har bestått etter to forsøk, må eventuelt søke ekstra om et tredje og siste forsøk med begrunnelse.

Til § 8-3 Avbroten eksamen

Til (2)
Dersom ikke alle element i en mappe er levert innen gitt frist, vil det bli regnet som avbrutt eksamen.

Til § 8-4 Kontinuasjonseksamen

Det er ikke anledning for studenter som har bestått eksamen, å melde seg til ny eksamen i samme emne.

Kapittel 9. Sensur og vurderingsuttrykk

Til § 9-8 Sensorane

Til (2) og (3)
Det må fremgå av ekstern fagfellerapport hvilke emner det evt ikke er nødvendig med ekstern sensur.