Hjem
Fakultet for naturvitenskap og teknologi
Foredrag

Fiskevelferd i bærekraftig havbruk

Etter petroleumsprodukter er fisk og sjømat Norges viktigste eksportvare, og denne er i økende grad dominert av laks fra havbruk. Oppdrettsnæringen har betydelige utfordringer knyttet til fiskevelferd og for stor dødelighet i produksjonen. Kom og hør hvordan det står til med fiskevelferden i norsk havbruk, og hvordan forskning kan bedre den.

bilde av en laks
Foto/ill.:
COLOURBOX

Hovedinnhold

Om møtet (holdes på norsk)

Etter petroleumsprodukter er fisk og sjømat Norges viktigste eksportvare, og denne er i økende grad dominert av laks fra havbruk. Oppdrettsnæringen i Norge har betydelige utfordringer knyttet til fiskevelferd og for stor dødelighet i produksjonen.

Norges Tekniske Vitenskapsakademi (NTVA) har for tiden fokus på teknologier som kan forbedre bærekraften i samfunnet i en bred kontekst. I samarbeid med Academia Europaea, Tekna og Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet ved UiB arrangerer NTVA et møte om hvordan det står til tilstanden til med fiskevelferden i norsk havbruk og forskning for å forbedre den.

Fagsjef for strategi og utvikling Geir Magne Knutsen i Bremnes Seashore vil først beskrive næringens utfordringer. Deretter vil forsker Sofie Remø (Havforskningsinstituttet) og professor Sigurd Olav Handeland (Universitetet i Bergen) belyse ulike sider av hvordan forskning kan bidra til bedre fiskevelferd.

Til slutt blir det spørsmål fra salen og antatt en interessant og lærerik diskusjon.

Det blir lett servering utenfor auditoriet fra kl. 16.00.  

Møtet er åpent for alle, og starter 16.30 i Auditorium 2 i Realfagbygget (underetasjen), Allegaten 41.

Arrangører: NTVATekna Bergen og Academia Europaea Bergen.