Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Protokoll fra møtet 12.12.2013

Hovedinnhold

UNIVERSITETET I BERGEN
DET MATEMATISK-NATURVITENSKAPELIGE FAKULTET

PROTOKOLL FRA MØTE I FAKULTETSSTYRET
TORSDAG 12. DESEMBER 2013

ca. kl. 10.00 i møterom 1005, Realfagbygget, 1. et.
(etter «del II» av Bjørnefjordseminaret, som fant sted i auditorium 3:
Orientering om strategiarbeid v/prorektor Anne Lise Fimreite)


Til stede:

Helge K. Dahle (dekan)
Gruppe A:
Jarle Berntsen (fratrådte under behandlingen av sak 93 og 95), Inga Berre, Vigdis Vandvik
Gruppe B:
Alexander Sandtorv
Gruppe C: Kristin Kalvik, Terje Restad
Gruppe D
: Frode Hoang, Inga Sofie Sårheim
Forfall: Ellen Birgitte Folgerø

Dessuten møtte: Jarl Giske (prodekan), Lise Øvreås (prodekan), Harald Walderhaug (prodekan)

Fra adm.: Bjørn Åge Tømmerås, Kristin Bakken, Rigmor Geithus, Eli Høie, Astrid Breivik, Hilde Lindtner, Tove-Lise Størksen (var til stede under behandlingen av sak 89)


I

GODKJENNING AV INNKALLING OG SAKSLISTE

Vedtak:
Innkalling og saksliste ble godkjent.

II
PROTOKOLL FRA MØTET 7. NOVEMBER 2013
Vedtak:

Protokollen ble godkjent.

89
BEREDSKAPSPLAN FOR DET MATEMATISK-NATURVITENSKAPELIGE FAKULTET

Saksnr. 2013/13470
Vedtak:
Fakultetsstyret sluttet seg til det fremlagte forslaget til beredskapsplan med de merknadene som fremkom i møtet.

Fakultetsstyret ber om at instituttene utarbeider utfyllende rutiner og/eller beredskapsplaner i løpet av våren 2014, og at instituttene også påser at ansatte og studenter blir informert om fakultetets beredskapsplan og om instituttenes utfyllende lokale beredskapsrutiner og/eller -planer. Det er spesielt viktig at de instituttene som utøver særskilt risikofylt arbeid og/eller undervisning, knyttet til for eksempel laboratorier og felt, utformer lokalt tilpassede beredskapsrutiner for disse aktivitetene.

90
INSTITUTTLEDER (KODE 1475) VED INSTITUTT FOR BIOLOGI – TILSETTING
Saksnr. 2013/10248
Vedtak:
Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med innstillingsutvalgets innstilling, å tilsette Anders Goksøyr som instituttleder ved Institutt for biologi for en åremålsperiode for fire år med virkning fra 1. januar 2014.

91
PROFESSOR/FØRSTEAMANUENSIS I MARIN BIOSYSTEMATIKK – TILSETTING
Saksnr. 2012/13289
Saken ble trukket fra sakslisten. Dekanen redegjorde for grunnen til dette, og fakultetsstyret fikk anledning til å komme med spørsmål og kommentarer. Instituttleder Anders Goksøyr ved Institutt for biologi var også til stede for å svare på spørsmål.

92
PROFESSOR/FØRSTEAMANUENSIS I TEORETISK PARTIKKELFYSIKK – TILSETTING

Saksnr. 2012/12406
Vedtak:
Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med sakkyndigkomiteens uttalelse og instituttleders innstilling, å rangere følgende søkere i denne rekkefølge:

1. Jörn Kersten
2. Are Raklev

og tilsatte Jörn Kersten som professor i teoretisk partikkelfysikk ved Institutt for fysikk og teknologi. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

Det er en forutsetning for tilsettingen at Jörn Kersten, som er tysk statsborger, gjennomfører relevante opplæringskurs i norsk i løpet av to år etter tiltredelse.

Da Jörn Kersten ikke har dokumentert pedagogisk basisutdanning, er det videre en forutsetning at han melder seg på kurs i universitetspedagogikk i regi av Program for universitetspedagogikk, og at han kan dokumentere at utdanningen er fullført innen to år etter tiltredelsesdato. Fakultetsstyret tok til etterretning at Are Raklev har gjennomført kurs i universitetspedagogikk.

I tråd med instituttleders anmodning sendes saken i retur til Institutt for fysikk og teknologi for ny vurdering om begge skulle takke nei til stillingen.

93
FØRSTEAMANUENSIS I STATISTIKK – TILSETTING
Saksnr. 2013/1564
Vedtak:
Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Jan Bulla som førsteamanuensis i statistikk ved Matematisk institutt. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

Det er en forutsetning for tilsettingen at Jan Bulla, som tysk statsborger, gjennomfører relevante opplæringskurs i norsk i løpet av to år etter tiltredelse.

Da Jan Bulla ikke har dokumentert pedagogisk basisutdanning, er det videre en forutsetning at han melder seg på kurs i universitetspedagogikk i regi av Program for universitetspedagogikk, og at han kan dokumentere at utdanningen er fullført innen to år etter tiltredelsesdato.

I tråd med instituttleders anmodning sendes saken tilbake til Matematisk institutt for ny vurdering dersom Jan Bulla skulle takke nei til stillingen

94
PROFESSOR II I ZOOFYSIOLOGI – FORLENGET TILSETTING
Saksnr. 2010/10272
Vedtak
:
Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med instituttleders innstilling, å forlenge Kristina Sundells tilsetting som professor II i zoofysiologi ved Institutt for biologi for en periode på 2 år med virkning fra 1. november 2013.

Fakultetsstyret tok til etterretning at samme stillingsomtale som lå til grunn ved forrige tilsetting av Kristina Sundell, også skal ligge til grunn ved denne tilsettingen, med noen redaksjonelle endringer.

Tilsettingen kombineres med hennes hovedstilling som professor ved Göteborgs universitet.

95
PROFESSOR II I STATISTIKK – FORLENGET TILSETTING

Saksnr. 2010/12735
Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med instituttleders innstilling, å forlenge Kjersti Aas’ tilsetting som professor II i statistikk ved Matematisk institutt for en periode på 3 år med virkning fra 15. februar 2014.

Fakultetsstyret tok til etterretning at samme stillingsomtale som lå til grunn ved forrige tilsetting av Kjersti Aas, også skal ligge til grunn ved denne tilsettingen, med noen redaksjonelle endringer.

Tilsettingen kombineres med hennes hovedstilling som assisterende forskningssjef ved Norsk Regnesentral.

96
PROFESSOR II I BÆREKRAFTIG HAVBRUK – FORLENGET TILSETTING

Saksnr. 2008/2118
Vedtak:
Fakultetsstyret tok instituttleders begrunnelse for tilsetting utover to tilsettingsperioder til etterretning.

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Albert Imsland som professor II i bærekraftig havbruk ved Institutt for biologi for en ny 3-årsperiode med virkning fra 1. februar 2014.

Fakultetsstyret tok til etterretning at samme stillingsomtale som lå til grunn ved forrige tilsetting av Albert Imsland, også skal ligge til grunn ved denne tilsettingen, med noen redaksjonelle endringer.

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som ”Research director in Aquaculture, Manager Iceland Office, Akvaplan-niva”.

97
PROFESSOR II I TERRESTRISK / LIMNISK ENTOMOLOGI – TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING

Saksnr. 2013/12974
Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok å godkjenne det fremlagte forslaget til stillingsomtale for en stilling som professor II i terrestrisk / limnisk entomologi.

Fakultetsstyret vedtok videre, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Gaute Velle som professor II i terrestrisk / limnisk entomologi ved Institutt for biologi, uten forutgående kunngjøring for en periode på 3 år. Tiltredelsesdato fastsettes senere.

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som forsker ved Uni Miljø.

98
FØRSTEAMANUENSIS II I FYSISK / ØKOLOGISK OSEANOGRAFI – TILSETTING UTEN FORUTGÅENDE KUNNGJØRING

Saksnr. 2013/11989
Vedtak:
Fakultetsstyret vedtok å godkjenne det fremlagte forslaget til stillingsomtale for en førsteamanuensis II-stilling i fysisk / økologisk oseanografi.

Fakultetsstyret vedtok, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Ute Daewel som førsteamanuensis II i fysisk / økologisk oseanografi ved Geofysisk institutt uten forutgående kunngjøring for en periode på 2 år med virkning fra 1. januar 2014.

Tilsettingen kombineres med hennes hovedstilling som forsker ved Nansensenteret for miljø og fjernmåling.


EVENTUELT

Ingen saker.


ORIENTERINGSSAKER

a) Kandidattall
ph.d. 68, dr.philos. 1
master 228
b) Regnskapsrapport pr. november 2013
Saksnr. 2013/3210


SAKER BEHANDLET PÅ FULLMAKT

a) Utlysing av bevilgningsfinansierte vitenskapelige stillinger (dekanens fullmakt) (professor, førsteamanuensis, postdoktor, stipendiat)
b) Utlysing av eksterntfinansierte vitenskapelige stillinger (dekanens fullmakt) (forsker, postdoktor, stipendiat)
c) Oppnevning av sakkyndige komiteer for bevilgningsfinansierte vitenskapelige stillinger (dekanens fullmakt) (professor, førsteamanuensis, postdoktor)
Sendes ikke ut da det ikke er oppnevnt nye sakkyndigkomiteer siden forrige møte.
d) Tilsettinger i tilsettingsrådet for forsker- og rekrutteringsstillinger (tilsettingsrådets fullmakt)

13. desember 2013/HIL

Helge K. Dahle
dekan

Bjørn Åge Tømmerås
fakultetsdirektør