Fremtidens frokost er servert
Maneter, tang og laboratoriedyrket kjøtt; er dette ingrediensene til fremtidens tacofredag? Studentersamfunnet inviterer til frokost i forbindelse med UiBs bærekraftkonferanse.
Hovedinnhold
- Sissel Beate Rønning, kjøttforsker ved Nofima
- Arne Duinker, forsker ved Havforskningsinstituttet og forfatter av boka “Tang og tare”
- Peter Haugan, professor i geologi ved UiB og leder i Erna Solbergs ekspertgruppe for bærekraftig hav-økonomi
- Christopher Haatuft, sjefskokk på Lysverket
Maneter, tang og laboratoriedyrket kjøtt; er dette ingrediensene til fremtidens tacofredag? Det får deg kanskje til å rynke på nesa, men om noen år kan det være nettopp dette som ligger på tallerkenen din.
Verden er i endring og behovet for mat øker. Dyrkbare områder krymper mens folketallet stiger. Dette dilemmaet er et av vår generasjons største utfordringer. Et av FNs bærekraftsmål er å “utrydde sult, oppnå matsikkerhet, bedre ernæring og fremme bærekraftig landbruk” innen 2030. Men for å nå fram må vi kanskje spise annerledes.
Til møtet kommer blant annet Sissel Beate Rønning, som leder en forskergruppe ved Norfima som ser på mulighetene for laboratoriedyrket kjøtt. Videre kommer Arne Duinker, forsker ved Havforskningsinstituttet og forfatter av boka Tang og tare som tar for seg hvordan man kan bruke tang i matlaging. De blir møtt av Peter Haugan, professor ved UiB og leder for UNESCOs havkommisjon.
Møtet er arrangert av Studentersamfunnet i forbindelse med UiBs bærekraftkonferanse. Det vil bli servert smaksprøver laget av kokker fra Lysverket.