Hjem
Pandemisenteret
Nyhet

Magnus Vollset og Oddvar Kaarbøe begynner på Pandemisenteret

Medisinhistoriker Magnus Vollset og professor i helseøkonomi Oddvar Kaarbøe er ansatt på Pandemisenteret i henholdsvis 20 og 10 prosent stilling.

Magnus Vollset og Oddvar Kaarbøe
Foto/ill.:
Jørgen Barth/UiB

Hovedinnhold

Førsteamanuensis og medisinhistoriker Magnus Vollset fra Det medisinske fakultet skal jobbe med tre hovedoppgaver i sin stilling; 

1) Planlegging av en pandemiutstilling på Universitetsmuseet. Denne skal etter planen åpnes i 2024. 
2) Organisering av konferansen «pandemi, mangfold og sosial ulikhet» som skjer til høsten. 
3) Bidra til å videreutvikle pandemikurs, inkludert et digitalt etter- og videreutdanningskurs. 

– Ingen eksperter, ingen enkeltfag, sitter på alle svarene alene. Det betyr at vi må samarbeide på tvers. Tverrfaglige samarbeid er lærerikt og meningsfullt, men på ingen måte enkelt. Jeg gleder meg voldsomt til å bli bedre kjent med gode kolleger, lytte og lære sammen, sier Vollset. 

Han legger til at koronapandemien har som andre store kriser rammet ulikt. 

– Både sykdommen og tiltakene har bidratt til å forsterke eksisterende ulikheter. Kan vi gjøre noe med det? For å svare på dette trenger vi eksperter fra en rekke fag, men også å lytte til stemmer også fra grupper som har blitt marginalisert, påpeker Vollset. 

 

Ingen eksperter, ingen enkeltfag, sitter på alle svarene alene. Det betyr at vi må samarbeide på tvers. Tverrfaglige samarbeid er lærerikt og meningsfullt

Magnus Vollset 

Professor i helseøkonomi Oddvar Kaarbøe vil i sin stilling fungere som en brobygger mellom Institutt for økonomi og Instutt for global helse og samfunnsmedisin, som Pandemisenteret er en del av. Han vil særlig bidra med sin kunnskap om helseøkonomiske spørsmål og tilgang til helsetjenster. Et tema som har blitt aktualisert gjennom pandemien. 

Kaarbøe vil også bli en del av Pandemisenterets strategiske arbeidsgruppe og vil erstatte Siri Gloppen som representant for SV-fakultetet. 

– Dette blir spennende arbeidsoppgaver å ta tak i. Det er viktig å legge til rette for samarbeid mellom fakultetene på pandemirelevant forskning. Det er fint å kunne være med på å fasilitere målsettingen om å belyse pandemien fra flere sider, sier Kaarbøe.