Hjem
UiB Ambassadør
Reisebrev fra Hong Kong

Utveksling i Hong Kong

Jeg heter Peter og dette er reisebrevet mitt fra utvekslingssemesteret mitt i Hong Kong. Litt om meg selv først. Jeg er 21 år og elsker å utforske nye ting. Det er kanskje derfor jeg valgte å studere så langt vekke fra Norge.

Utsikt Hong Kong
Foto/ill.:
Peter August Wien Sabel

Hovedinnhold

Hong Kong er ikke en by eller et "land", men en "special administrative region" under Kina. Byen er ekstremt tettbygd, noe som er praktisk siden alt er ganske nærme. Likevel kan du komme deg ut i naturen på 20 min med bussen. En får dermed det beste av begge verdener. Byen er også ekstremt trygg.

University of Hong Kong eller HKU skiller seg veldig fra UiB. Først og fremst er det mange gruppeinnleveringer, men til gjengjeld er det mindre pensum. Arbeidsmengden er dermed spredt mer ut.

Jeg og vennen min fra UiB var også som oftest de eneste utlendingene i forelesningene våre, så en blir godt kjent med de lokale.

Hong Kong er veldig multikulturelt, men majoriteten er Kinesere. Dette kommer selvfølgelig på hvordan du definerer Kinesere, noe som var et veldig betent tema på campus. Likevel blir du godt kjent med kantonesisk kultur som er hovedspråket i byen. 

Jeg fikk flere ferier og brukte alle på ta reiser i området. Jeg dro til flere byer i "Mainland Kina", Filipinene og Taiwan. Alle var helt fantastiske turdestinasjoner.

Jeg må si at høydepunktet var de første ukene hvor det ikke er så mye skole og du kan utforske den gigantiske byen.

Mine tips:
Jockey club studentboligene har mange utvekslingsstudenter og er derfor et godt valg hvis du leter etter rom.