Hjem
UiB Tjenesteutvikling
Nyhet

Endelig på plass i Nygårdsgaten 5

I starten av september fikk rundt 450 ansatte i fellesadministrasjonen flytte inn i nye lokaler. – Vi er utrolige stolte av det vi har fått til i Nygårdsgaten 5, sier universitetsdirektør Tore Tungodden.

Neste
To personer sitter i sosial sone
Kristine Gabrielsen og Solfrid Langeland jobber i Kommunikasjonsavdelingen, og flyttet inn på onsdag. - Jeg synes det er gøy å treffe ansatte fra andre avdelinger du ikke har sett før, sier Langeland (til høyre).
Foto/ill.:
Frøy Katrine Myrhol/UiB
1/7
To damer sitter sammen og snakker
Mathilde Holm og Janne Beate Buanes-Duke tar en pause i loungen.
Foto/ill.:
Solfrid Langeland/UiB
2/7
Eiendomsdirektør Kjartan Nesset klipper snor
Direktør på Eiendomsavdelingen, Kjartan Nesset, tok frem gullsaksen for å klippe snor da EiA flyttet inn i sin etasje denne uken.
Foto/ill.:
Sigmund Grønlie Bolme/UiB
3/7
Ansatte i kontorlandskap på EiA
Ansatte i UiBs Eiendomsselskap på plass i kontorlandskapet i sine nye lokaler.
Foto/ill.:
Sigmund Grønlie Bolme/UiB
4/7
Ansatte sitter i kafeen
Smauet kafé har blitt det nye samlingsstedet i Nygårdsgaten 5.
Foto/ill.:
Odd Vegard Kandal-Wright/UiB
5/7
Ansatte sitter i kafeen
Teamet til Smauet kafé jobber i kafeen.
Foto/ill.:
Solfrid Langeland/UiB
6/7
en gruppe mennesker sitter i kafeen
Ansatte tar lunsjen sin i Smauet kafé.
Foto/ill.:
Odd Vegard Kandal-Wright/UiB
7/7
Tilbake

Hovedinnhold

Tungodden gleder seg over at administrasjonen på UiB kan ta Nygårdsgaten 5 i bruk etter flere års prosjektplanlegging og bygging.

For første gang er fellesadministrasjonen samlet under ett tak

– For første gang er fellesadministrasjonen samlet under ett tak. Etasjene yrer nå av liv, med de ansatte som har sin arbeidsplass her. Hvis Universitetet i Bergen skal nå sine faglige mål, så trenger vi en administrasjon som jobber helhetlig og fleksibelt. Nå får vi unike muligheter til å jobbe ut mot organisasjonen, sier han.

Fant frem gullsaksen

UiB er faktisk en av de største eiendomsutviklerne i Bergen, med 400.000 kvadratmeter fordelt på hundre bygninger.

– Gjennom totalrenoveringen har vi fått et splitter nytt og flott bygg. Vi har oppnådd dette både innen både kostnad og tid, og med et stort fokus på bærekraft og gjenbruk. Nygårdsgaten 5 er det beste eksempelet på hva vi får til som eiendomsutvikler, sier Tungodden.

Direktør på Eiendomsavdelingen (EiA), Kjartan Nesset, fant derfor frem gullsaksen den dagen avdelingen flyttet inn i sin etasje. EiA har ledet byggeprosjektet rundt Nygårdsgaten 5.

– Det hører til sjeldenhetene vi får tatt frem gullsaksa og klippet snora for egne lokaler, så nå måtte vi benytte anledningen og lage en skikkelig velkomst. Jeg vet at det er mange som har gledet seg lenge til å komme på plass i nye moderne lokaler, og det er virkelig blitt utrolig fint her i bygget, sier han.

Lettere å få kontakt med kollegaer

Også de ansatte gleder seg over de nye lokalene. Solfrid Langeland og Kristine Gabrielsen jobber i Kommunikasjonsavdelingen, og tror det nå blir lettere å få kontakt med kollegaer i fellesadministrasjonen.

– Jeg synes det er gøy å treffe folk fra andre avdelinger som du ikke har sett før. Jeg merker at det allerede etter noen dager blir lettere å kjenne igjen ansikter. Jeg tror at det kan være til hjelp å ha kollegaer tettere på, siden det blir lettere å kontakte dem, sier Solfrid Langeland.

Kristine Gabrielsen er enig i at de nå kommer mye tettere på de andre ansatte på UiB.

– Du ser hele tiden nye folk når du går i kafeen, skal i et møterom, eller går rundt i bygget. Vi er alle kollegaer, og jeg synes det er en fin ting. Jeg har allerede opplevd at det oppstår flere spontane møter og muligheter for å ta en uformell prat, som ikke hadde skjedd tidligere, sier hun.

Jeg har allerede opplevd at det oppstår flere spontane møter og muligheter for å ta en uformell prat

De er også veldig fornøyde med lokalene, og synes at interiøret er lyst og stilfullt.

– Visuelt er lokalene veldig fine, med fine og nedtonede farger. Jeg elsker særlig gulvet, den råe betongoverflaten, og at den gamle mosaikkkunsten blir gjenbrukt, sier Gabrielsen.