Hjem
Universitetshagene
Inndeling i temaer

21. Treenigheten

Rhododendron med skjell på undersiden av bladene er som regel små busker, men her i Triflora-gruppen kan plantene bli relativt store.

Rh Contina
Rhododendron 'Contina'
Foto/ill.:
Bjørn Moe

Hovedinnhold

I denne gruppen sitter blomstene sammen tre og tre – derav navnet: Triflora-gruppen. De sitter ikke i store blomsterstander, men oversår buskene så bladverket nesten skjules helt. Merkelig nok er de aldri blitt særlig populære i våre hager, og de er lite brukt i foredlingsarbeidet.

De er buskformete slektninger av de små lave, alpine artene som finnes i 24. Den blå bakken, og er ofte blitt krysset med disse for å få til lavere og tettere planter, f.eks. ‘Russautinii’ (= R. russatum × augustinii).

Helt overdådig er ‘Contina’, som har sterkt fargemettete rødfiolette blomster. Og så må vi ikke glemme Arboretets egen produksjon ‘Madam Felle’, som ble døpt av daværende ordfører Henrik Lisæth – i øl naturligvis – ved innvielsen av Rhododendrariet i Bergen sentrum. Den er en såkalt ‘Hummelhybrid’ av Rhododendron concinnum, en som er blitt til ved en humles tilfeldige flukt.

Tilbake til Rhododendron - kultivarsamling