Hjem
Universitetsmuseet i Bergen
Arrangement

Arkeologisk dag på Universitetsmuseet

Våre arkeologer, forskere og samlingsforvaltere vil presentere godbiter fra våre omfattende samlinger, i tillegg til spennende, nye funn fra året som har gått. I museets underetasje og i Musèhagen kan du prøve deg som arkeolog på utgraving, som jeger med pil og bue, og gjøre søk med metalldetektor.

Flere barn graver i sand på et arkeologisk arrangement.
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold

Universitetsmuseet i Bergen inviterer til Arkeologisk dag, et arrangement for hele familien. 

I tillegg til å få prøve deg som arkeolog på utgraving, som jeger med pil og bue og gjøre søk med metalldetektor, holdes disse presentasjonene:

  • Klokken 12:30 «Hva er bronsealderen?»

Ved Nils Anfinset.

I dette foredraget skal vi se nærmere på bronsealderen i Norge, som varte fra ca. 1700 til 500 f.Kr. 

Bronsealderen regnes som en av de mest betydningsfulle periodene i vår forhistorie, hvor mange viktige endringer fant sted – endringer som fortsatt har relevans for oss i dag. Klimaet gjennomgikk betydelige forandringer, noe som påvirket både menneskenes levesett og landskapet de levde i. Disse klimaendringene har også gitt oss ny innsikt i bronsealderen.

I perioden ble Norge påvirket av store samfunnsmessige og kulturelle omveltninger i Europa og lengre øst. Denne påvirkningen er ikke helt ulik vår egen tid, hvor hendelser i andre deler av verden også former våre liv.

  • 12:45 Arkeologiske folkeforskere – hva og hvem er de egentlig?

Hva er det som driver folkeforskerne til å trosse været og vandre i høyfjell på jakt etter nye arkeologiske funnsteder, eller lete etter gjenstander med en metalldetektor?

I denne panelsamtalen møter museets forskere Asbjørn Engevik og Anna Wessman de to arkeologiske folkeforskerne Helge Titland og Brynjar Ulvatne for å diskutere potensialet folkeforskningen har for arkeologien som vitenskap, og også for samfunnet.

  • 14:00: «Hva er bronsealderen?»

Ved Nils Anfinset.

  • 14:15: Arkeologiske folkeforskere – hva og hvem er de egentlig?

Alder: Alle aldre

Inngang: Voksen: 150,-, Honnør/Student/UiB-ansatt: 110,-, Barn (0-18 år): Gratis, UiB-student: Gratis

For mer informasjon, se arrangementet på Facebook, eller på Universitetsmuseet.no.

Vel møtt til en innholdsrik dag på Universitetsmuseet!