Hjem
Senter for krisepsykologi
Nyhet

Utlysning av studentstipend

Senter for krisepsykologi rekrutterer studenter til studentstipend for høsten 2024. Søknadsfrist 30. juni 2024. Senteret finansierer studentstipend à 25.000 kr for høsten 2024, med mulighet for forlengelse våren 2025.

Søknadsskjema
Foto/ill.:
Colourbox.com

Hovedinnhold

Vi ønsker å rekruttere mastergrads- eller hovedoppgavestudenter ved UiB som kan påbegynne sitt prosjektarbeid i perioden fra høsten 2024. Vi gjør oppmerksom på at det er ikke mulig å kombinere studentstipend og annen veiledning fra oss.

Hvem kan søke?

Vi ønsker å rekruttere dyktige studenter med interesse for forskning, som har minst bachelorgrad eller tilsvarende fra psykologi (inkludert profesjonsstudiet) ved UiB. Tilbudet er forbeholdt nåværende studenter ved UiB. Søker må ha tid, kapasitet og ønske om å bidra til senterets forskning. Arbeidsbelastning for deltidsstipend er beregnet til ca. 22 arbeidsdager pr. semester. (25 000.-). I utgangspunktet vil det tildeles ett stipend. Målet med studentstipendet er publisering av en vitenskapelig artikkel/rapport basert på arbeidet i stipendperioden. 

Prosjektbeskrivelse

Undersøkelse: Kartlegging av retningslinjer for effektiv støtte av personell i og etter kritiske arbeidssituasjoner

Bakgrunn: 

Målet for prosjektet er å kartlegge ulike bedrifter og organisasjoners rutiner, systemer og tiltak som skal ivareta og følge opp ansatte som opplever kritiske og potensielt traumatiserende hendelser. Dette gjelder blant annet i innsatsyrker (politi, brann, redning, ambulanse), helse- og omsorgsyrker, primær- og spesialisthelsetjeneste, og barnevernstjenesten, men kan også oppleves av bl.a. fengselspersonell, lærere, prester, begravelsespersonell m.fl.

Som en forberedelse til et større planlagt prosjekt ønskes det å gjennomføre en forstudie som kartlegger hva som finnes av systemer og tiltak. Resultatene fra dette forprosjektet vil danne grunnlaget for en mer systematisk kartlegging av hvilke tilbud som finnes og hvordan de fungerer.

Problemstilling og metode: 

Selv om mange organisasjoner har etablert rutiner for å ivareta ansatte i slike situasjoner, varierer kvaliteten og effekten av systemene betydelig. Det er i tillegg begrenset kunnskap om hvor effektive disse rutinene er og om de oppnår ønskede resultater.

Kartleggingen skal gjennomføres gjennom søk på internett etter dokumenter og tekst som beskriver ulike systemer og tiltak, kombinert med direkte kontakt med organisasjoner og instanser, for eksempel via telefon eller epost, blant annet når det gjelder tilfeller eller yrkesgrupper der det ikke finnes offentlig tilgjengelig informasjon. Innsamlingen av informasjon via internett og via telefon/epost vil både gjennomføres parallelt, eller sånn at den ene metoden som er mest effektiv gjennomføres først, og så den andre metoden for å supplere informasjonen. Informasjonen vil kunne samles i en rapport, eller eventuelt en vitenskapelig artikkel.

Hovedveileder for prosjektet er førsteamanuensis Iren Johnsen.

STUDENTSTIPEND 2024/2025

For forskningsinteresserte studenter som vil arbeide med prosjekter innenfor senterets fagområder som sorg, mestring av alvorlig sykdom, traume og krisepsykologi.

Send inn søknad innen 30. juni 2024

KONTAKT

For mer informasjon: Iren Johnsen Iren.Johnsen@uib.no

Søknadsskjema og frister

Søknadsskjema finner du i lenken her. Før skjema sendes må du laste opp CV, karakterutskrift og søknadsbrev/motivasjonsbrev.

Søknadsfrist er 30. juni 2024. Søknaden må inneholde kort om motivasjon for å bidra til senterets forskning.