Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
BACHELOR- OG MASTERSEREMONIENE

Feiende flott feiring

Fullsatt Univeristetsaula og god stemning da fakultetet feiret årets bachelor- og masterkandidater den 7. juni 2024. Les om høydepunktene og se bilder fra årets seremonier.

Glade studenter klar for seremoni
Spente kandidater før seremonien startet.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift

Hovedinnhold

Det er veldig populært å feire at man har fullført og levert sin gradsoppgave. I år som i fjor var både master- og bachelorseremoniene fullbooket, og Det samfunnsvitenskapelige fakultet gjorde sitt ytterste for å sikre en høytidelig markering av våre dyktige kandidater.

Bachelorseremoniene

Vi har de to siste årene måttet arrangere to bachelorseremonier, for å få plass til alle kandidatene som ønsker å markere graden sin. I alt 340 studenter og til sammen over 300 gjester fordelte seg på de to bachelorseremoniene. 

Bachelorkandidater 2024 gruppebilde i aulaen
Foto/ill.:
Thor Brødreskift

Gruppebilde bachelorkandidater_2024
Foto/ill.:
Thor Brødreskift
 

I den første bachelorseremonien var Martin Lund hovedtaler. Han har en bachelor i Medie- og interaksjonsdesign og gikk rett ut i jobb som UX Designer i fintech-selskapet STACC.

Sigurd Grytten var hovedtaler i den andre bachelorseremonien. Han har en bachelor i sosiologi og er partner og seniorrådgiver i kommunikasjonsbyrået TRY Råd. 

Studenttalere var henholdsvis Camilla Aune og Kathrine Grytten (bachelor i geografi) og Eli Wenke Brattespe (bachelor i sosiologi). Alle gjorde en strålende jobb og høstet stor applaus fra salen. 

to jenter holder tale
Foto/ill.:
Janne F Lønne, UiB

Taler Eli Wenke Brattespe ved talerstolen
Foto/ill.:
Janne F Lønne, UiB

Masterseremonien

Også masterseremonien ble fullbooket, og nesten alle kandidater hadde med seg to gjester. Hele 140 kandidater og rundt 250 gjester deltok på den høytidelige feiringen i Universitetsaulaen.

Gruppebilde masterkandidater 2024
Foto/ill.:
Thor Brødreskift

Det var NRK-journalist Synne Sørenes, som var hovedtaler under masterseremonien. Hun har en master i sosialantropologi og har fått god bruk for den som både journalist, vaktsjef og programleder på radio i NRK Vestland. Hun holdt den talen som høstet mest latter og applaus under seremonien.

Årets studenttaler var Thomas Berntzen. Han har fullført en master i geografi dette semesteret. Berntzen holdt en tale spekket med morsomme kommentarer og anekdoter fra studietilværelsen. Talen ble avsluttet både med mye latter og lang applaus fra salen.

Studenttaler masterseremoni 2024 Thomas Berntzen
Foto/ill.:
Thor Brødreskift

Seksjonssjef ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Hilde Marie Rognås, ledet alle de tre seremoniene med stødig hånd. Hun fikk hjelp av visedekan Knut Hidle på bachelorseremoniene og av dekan Jan Erik Askildsen på masterseremonien.

masterkandidater får sine diplomer fra dekan
Foto/ill.:
Thor Brødreskift