Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Khrono har presentert listen over de 37 kandidatene til prisen «Årets navn i akademia». Blant de nominerte er Per Christian Magnus, leder for Senter for undersøkende journalistikk, og tidligere Infomedia-postdoktor Hilmar Mjelde, som begge er anerkjent for sine bidrag til samfunnsdebatten og akademia.
IMAGINE-prosjektet har en ledig ph.d.-stilling for kandidater som er interessert i å forske på folks holdninger til nye medieteknologier ved hjelp av statistisk analyse.
Mehri S. Agai disputerer 28.11.24 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Digital Flux: The Process of Youth Disconnection in an Ambivalent Digital Modernity".
Denne uken er Medieklyngen i Bergen vertskap for en internasjonal workshop om designtenkning, og ønsker deltakere fra walisiske Media Cymru velkommen. Arrangementet er den andre delen av en samarbeidsworkshopserie, hvor den første ble holdt i Cardiff i fjor. Workshopen har som mål å fremme innovasjon og kreativ problemløsning innen medieindustrien.
Tidligere vinner av Ugleprisen har ikke fått videre midler til å fortsette, og avrundes i disse dager. – For å håndtere bærekraftsspørsmål må vi tenke tverrfaglig, og da trenger vi også nye modeller for utdanning som fungerer tverrfaglig, sier Jakob Grandin.
– Vi har hatt et altfor stort fokus på USA, som nå kommer til å trekke seg inn i seg selv. Nå må vi skifte fokuset til Europa, sier Lise Rakner, professor ved Institutt for politikk og forvaltning.
Er tilbaktrekning fra sosiale medieplattformer er en holdbar strategi i de pågående relasjonelle maktforhandlingene mellom almennkringkastingsmedier og plattformer?
– Ett av mine største mål, sier Georg Picot.
Etter å ha fått høyeste score i Evalueringen av samfunnsvitenskapene (SAMEVAL) i 2018, fikk forskergruppen "Medborgere, opinion, representasjon" tildelt midler som åpnet for opprettelsen av prosjektet "Nettverk CORE". Kristin Strømsnes, som har koordinert og ledet prosjektet, forteller at det i høyeste grad har satt sitt preg på instituttet, forskergruppen og enkeltforskere
– Det er så mange dyktige og fine folk på dette fakultetet. Jeg vil jobbe for å frigjøre positiv energi, og for at vi kan heie enda mer på hverandre.
Førsteamanuensis Erik Knudsen vant prisen for beste medievitenskapelige artikkel under Norsk Medieforskerkonferanse 2024.
– En velfortjent pris til en nøkkelaktør som har bygget opp medievitenskapen i Norge og internasjonalt anerkjennes for sine banebrytende publikasjoner, sier professor Leif Ove Larsen.
Nå kvalifiserer 21 nye bachelorgrader til å kunne søke seg inn på master i sammenliknende politikk.
Det stadig mer populære studieprogrammet er et godt eksempel på et vellykket samarbeid mellom to institutt ved ulike fakultet.
Journalistikkstudentene Alexandra, Erik, Hauk og Tuva er i USA under det amerikanske valget.
I statsbudsjettet har regjeringen bevilget 3 millioner kroner til Senter for undersøkende journalistikk (SUJO). - Det er fantastisk å se at regjeringen verdsetter vårt arbeid, sier senterleder Per Christian Magnus.
Ny forskning fra Senter for klima og energiomstilling (CET) og Chalmers teknologiske universitet viser at en stor utvidelse av karbonfangst og -lagring samt sterke politiske og investeringsmessige innsats er essensielt for å oppfylle klimamålene i Parisavtalen.
Hva skjer med samfunn som mister tradisjonene sine på grunn av klimaendringer? Det er et av spørsmålene som driver Daniel Puig, forsker ved Senter for klima- og energiomstilling.

Sider