Hjem
Etter- og videreutdanning
Nettstudier

Avmystifisering av kunstig intelligens

Hva er egentlig kunstig intelligens (AI)? Hva kan vi bruke det til, både generelt og i arbeidet med SMART cities spesielt? Nettbasert emne på deltid, primært for ansatte i renovasjons- og gjenvinningsbransjen.

Nytt nettkurs ved UiB: Avmystifisering av kunstig intelligens
Nettbasert emne for renovasjons- og gjenvinningsbransjen skal gi en introduksjon til kunstig intelligens (AI) og gi forståelse for hvilke gevinster, begrensninger og utfordringer som knytter seg til bruk av AI. 
Foto/ill.:
Turbotape Games

Hovedinnhold

For English - se course description

Dette emnet skal gi en introduksjon til kunstig intelligens (AI) og gi forståelse for hvilke gevinster, begrensninger og utfordringer som knytter seg til bruk av AI. 

NB: Emnet vil bli undervist på engelsk. 

Innhold 

Du skal få oversikt over viktige nøkkelfunksjoner og ulike bruksområder som:

  • robotisering
  • prosessautomatisering
  • selvstyrte kjøretøy/enheter
  • maskinsyn
  • applikasjoner for maskinlæring
  • språkapplikasjoner

Vi skal også se nærmere på roller og relasjoner mellom mennesker og AI applikasjoner, samt personvern, datasikkerhet og etisk- og ansvarlig bruk av AI.

Les hele emnebeskrivelsen

Hvem kan søke?

Dette emnet er utviklet for ansatte i renovasjons- og avfallsbransjen. Du krysser av for bransje og oppgir arbeidsgiver når du registrerer søknad i vår søknadsportal.

Du må ha generell studiekompetanse fra videregående skole. Dersom du er over 25 år og ikke har generell studiekompetanse, vil du i stedet kunne få opptak på bakgrunn av realkompetanse. 

Vi tar opp kvalifiserte søkere etter førstemann til mølla-prinsippet, det vil si etter dato for registrert søknad. 

Emnet kan tas for seg, men inngår også som en del av emnepakken Digital kompetanse for renovasjon- og gjenvinningsbransjen, som er et samarbeid mellom Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Bergen, BIR, RfD (Renovasjonsselskapet for Drammen) og Turbo Tape Games.

Hvordan er emnet lagt opp? 

Emnet er 100% nettbasert og går på deltid over 9 uker via UiBs læringsplattform Mitt UiB.  

Emnet består av 5 moduler som hver går over 1 uke. Du skal jobbe med digitalt lærestoff i form av artikler og bokkapitler som skal leses og videoer du skal se. Du skal også løse oppgaver som hører til hver modul, både individuelt og i grupper. 

I løpet av emnet vil det være 3 undervisningsøkter som foregår i sanntid til oppsatte tidspunkter. Disse er det obligatorisk å delta på. 

Eksamen og vurdering

Den avsluttende vurderingen består av en presentasjon av et gruppearbeid samt innlevering av et individuelt refleksjonsnotat (ca 1000 ord). De to delene teller 50% hver, og blir vurdert til bestått/ikke bestått.