Hjem
Samarbeidsprosjektet ASMOG

Forskergruppen

Det følgende er en liste med forskerne tilknyttet ASMOG-prosjektet

Hovedinnhold

Cecilie Vindal Ødegaard

Professor, UiB, ASMOG Prosjektleder of Forsker

Ødegaard har tidligere forsket på ekstraktivisme og energipolitikk i Peru, energiomstillingen på Svalbard, samt forskning på naturpraksis og arbeid.

 

 

 

 

 

 

Marianna Betti

Postdoktor, UiB, ASMOG Viseprosjektleder and Forsker

Betti har omfattende kunnskap om energi og antropologi knyttet til olje og gass, og har gjennomført omfattende feltarbeid i Kenya hvor hun har fulgt et prosjekt knyttet til utvinning av naturressurser.

 

 

Ståle Knudsen

Professor, UiB, ASMOG Forsker

Knudsen har forskningsinteresser innen antropologi knyttet til kunnskap og teknologi, og har nylig forsket på samspillet mellom norske selskaper og samfunnet.

 

 

 

 

Mads Solberg

Førsteamanuensis, NTNU, ASMOG Forsker

Solberg har arbeidet med samspillet mellom mennesker og maskiner innen helsevesenet og molekylærbiologi. Han er medleder for WP1 "Professional epistemology" i det NRC-finansierte prosjektet PROSIM: Professional education and simulation-based training (2021-2024).

 

 

 

 

 

Kjetil Rommetveit

Førsteamanuensis, UiB, Senter for vitenskapsteori, ASMOG Forsker

Rommetveit har forskningsinteresser innen samspillet mellom mennesker og maskiner, teknologiens rolle i samfunnet og autonome roboter.

 

 

 

 

 

Daniel Oliver Paulsen

Doktorgradskandidat

Paulsen har en mastergrad i sosialantropologi fra Universitetet i Bergen, med forskning utført på praksiser innen avfallshåndtering og miljøengasjement i Thailand. Paulsen har forsket på hvordan Covid-19-pandemien har påvirket sjøfolks arbeidsforhold som en del av prosjektet 'Sjøfolk under pandemien' ved Norsk Maritimt Museum.

Han er nå stipendiat på ASMOG-prosjektet: "Hvordan automatisering påvirker den maritime industrien".