Home
Study Social Sciences

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Velg en masterutdannelse ved UiB

Ta en master i Bergen

Du kan bygge på bachelorgraden din ved å ta master, eller du kan begynne på et fem- årig løp som ender opp i en mastergrad. En master gir en fleksibel og ettertraktet utdanning.

Portrettbilde Saidi Juma
Photo:
UiB, Torhild Dahl

Main content

Vi har to ulike typer mastergrader:

Toårige masterprogram er for deg som er ferdig med bachelorgraden. 

Femårige masterprogram er for deg som ønsker å ta bachelorgrad og mastergrad i ett. 

Toårige masterprogam (2024)

  • Politikk og forvaltning, master, 2 år 
    Studiet av politikk og demokrati, staten og forvaltningens roller, og studiet av det organiserte samfunnslivet generelt.
  • Geografi, master, 2 år
    Hvordan takle de store utfordringene i vår tid, slik som klimaendringer, migrasjon, urbanisering og matproduksjon, på lokalt plan?
  • Informasjonsvitskap, master, 2 år
    Datateknologi og digitalisering blir stadig viktigere i offentlige og private virksomheter, og ligger ofte til grunn for innovasjon, konkurranseevne og bærekraftig samfunnsutvikling.
  • Manusutvikling for seriar, master, 2 år
    Den internasjonale oppblomstringen av kritikerroste og populære TV-serier siden tusenårsskiftet er blandt de viktigste utviklingstrekkene på kulturfeltet de siste tiårene. Nordisk-produserte tv-serier er i vinden, og det er ventet at det blir høy aktivitet de kommende årene.
  • Medie- og interaksjonsdesign, master, 2 år
    Medie- og interaksjonsdesign handler om å designe og utvikle engasjerende løsninger for nye media.
  • Medier og kommunikasjon, master, 2 år
    Å forstå medier og kommunikasjon er avgjørende for å forstå det moderne samfunnet.
  • Samanliknande politikk, master, 2 år
    Sammenliknende politikk er det systematiske studiet av politiske institusjoner, organisasjoner, prosesser og adferd på lokalt, nasjonalt og internasjonalt plan
  • Samfunnsøkonomi, master, 2 år
    Gir en solid faglig fordyping, inngående kunnskap om empiriske metoder og analyse, og evne til å gjøre selvstendige samfunnsøkonomiske analyser.
  • Sosialantropologi, master, 2 år
    Sosialantropologi handler om det kulturelle mangfoldet i verden. Du lærer å se tema som politikk, religion, makt, slektskap, identitet, konflikt og kommunikasjon i en større sosial sammenheng.
  • Sosiologi, master, 2 år
    Hva er bakgrunnen for og konsekvensene av økende sosiale forskjeller, internasjonal migrasjon, globalisering, klimakrise og digitalisering av arbeids- og hverdagsliv?
  • Undersøkande journalistikk, master, 2 år
    Du får jobbe med å avdekke kritikkverdige forhold i samfunnet gjennom et undersøkende, langsiktig journalistisk prosjekt.

5 årige masterprogram/ Profesjonsstudier

Vi har også fem masterprogram undervist på engelsk

Master programs taught in English:

 

Mer om å studere samfunnsfag på UiB