Home
Faculty of Social Sciences

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Forskningsstrategisk utvalg på SV-fakultetet

Forskningsstrategisk utvalg har som formål å styrke fakultetets arbeid med eksternt finansiert forskning

Main content

Forskningstrategisk utvalg ledes av prodekan for forskning. I tillegg skal det utvalget bestå av fire fast vitenskapelige ansatte som er erfarne prosjektledere med ulik fagprofil. Gruppe B skal være representert med en postdoktor. Utvalges medlemmer oppnevnes av dekan for en periode på 2 år. Forskningsrådgiver ved fakultetet er sekretær for utvalget.

  • Mandat

    Forskningsstrategisk utvalg ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, UiB, har som formål å øke den eksternt finansierte aktiviteten ved fakultetet. Utvalget kan også bli bedt om å gi innspill til mer overordnede forskningsstrategiske saker.

    Utvalget skal utvikle strategier som skal iverksettes for å sikre gjennomslag i søknader på ekstern finansiering med særlig fokus på Forskningsrådet og Horisont Europa. Utvalget skal bidra til å opparbeide kunnskap og tilrettelegge for søknader til tematiske programmer, og til å holde opp kunnskapsnivået om søknadskrav knyttet til banebrytende forskning. Utvalget skal utvikle strategier som skal iverksettes for å sikre gjennomslag i søknader på ekstern finansiering fra Forskningsrådet og Horisont Europa. Utvalget skal opparbeide kunnskap og tilrettelegge for søknader til tematiske programmer, og bidra til å holde opp kunnskapsnivået om søknadskrav knyttet til banebrytende forskning.

    Oppgaver:

    a. Å være en pådriver for å øke den eksternt finansierte aktiviteten på instituttene og bistå i arbeidet med å få på plass en strategi for dette.

    b. I samspill med forskningsrådgivere ved fakultetet og BOA nettverket, bidra til opparbeidelsen av en erfarings- og informasjonsressurs for søknadsaktivitet med et tverrfaglig blikk.

    c. Ha overordnet ansvar for ekspertpanelet ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Gi råd i sammensetning av panelet og bidra til utvikling av panelet.

    d. Gi innspill når fakultetet får mulighet til å kommentere strategidokument og utlysningstekster for tematiske programmer i Forskningsrådet og Horisont Europa.