Home
Faculty of Law

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
ONE OCEAN EXPEDITION

Bytter ut klasserom med skutedekk

Jusstudent og havambassadør Nora Giæver har startet sin fire måneders tur over Stillehavet med Statsraad Lemkuhl. I alt seks jusstudenter er med på One Ocean-ekspedisjonen som setter bærekraft på dagsorden.

Nora Giæver
Nora Giæver er jusstudent på slutten av tredjeåret. Nå skal hun tilbringe fire måneder på Statsraad Lemkuhl i Stillehavet, sammen med fire andre jusstudenter fra UiB.
Photo:
Paulo Serrano

Main content

– Jeg ser frem til å få oppleve noe helt nytt, forventer å bli dreven på seiling og få nye og nære venner. Ikke minst forventer jeg å få en større faglig forståelse for havets rolle i en bærekraftig fremtid, sier jusstudent Nora Giæver ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen (UiB).

Hun er en av fem jusstudenter som skal være med Statsraad LemkuhlOne Ocean-ekspedisjonen. Studentene mønstret på Norges største seilskute i Valparaiso søndag 1. mai. I løpet av fire måneder skal de seile over Stillehavet, til øystaten Palau som siste destinasjon. I løpet av strekningen skal de innom flere stillehavsøyer, deriblant Tahiti, Fiji og Samoa. Totalt er det 90 studenter og undervisere fra UiB ombord.

Alternativt undervisningsrom

Giæver tror at det å bytte ut forelesningssalen med Statsraad Lemkuhl vi gi en ganske annerledes pedagogisk opplevelse enn det hun er vant til.

– Jeg tror man får en mer hands on-innfallsvinkel ved å befinne seg på havet når vi lærer om nettopp havet i relasjon til bærekraft. Ved å ha en forskningsrettet tilnærming vil vi få et nærere forhold til og en klarere forståelse for det vi lærer.

– Kunnskapen vil nok også sitte bedre og lengre når man knytter det til et slikt minne. I tillegg vil det være motiverende å få lære i andre omgivelser enn et klasserom, og i omgivelser som er direkte relevante for emnet, sier Giæver.

Hun sier at One Ocean-prosjektet passer godt inn i hennes faglige interesser om bærekraft og hvordan jussen kan bidra til en mer bærekraftig fremtid.

– Det blir også spennende å få innsikt i andre fagdisipliners innfallsvinkel, og danne et tverrfaglig bilde av temaet og dermed en mer helhetlig forståelse. Jeg ser på dette som veldig dagsaktuelt, og håper å gjøre nytte av denne kunnskapen i arbeidslivet i fremtiden, sier Giæver.

Havambassadør fra UiB

Giæver er også en av UiBs deltakere i prosjektet Havambassadørene, som er støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Havambassadørene har i oppgave å fremme turen og dens bærekraftsfokus, ved å produsere innhold som kan deles på UiBs sosiale medier.

– Jeg påtok meg rollen fordi jeg trives med med foto og video, i tillegg til at jeg synes bærekraftsformålene er meningsfulle, sier Giæver.

Klar for verden

Giæver sier at hun i det hele tatt er klar for å reise ut i verden, få nye inntrykk og oppleve noe helt nytt.

– Jeg gleder meg veldig til å få oppleve livet til sjøs over en lengre periode på en så fantastisk seilskute, og å være del av et internasjonalt miljø med studenter.

– Det blir også gøy å få oppleve kultur og natur på forskjellige Stillehavsøyer, som jeg ser på som en once in a lifetime-mulighet, sier Giæver.

Er det noe du gruer deg til?

– Jeg er veldig spent på hvordan det blir å ikke se fastland på over en måned, og å gå så lenge uten mobildekning. Jeg vet ikke hvordan jeg vil håndtere dette, men jeg ser frem til å teste ut en helt ny livsstil, sier Nora Giæver.