Etterspurt på arbeidsmarkedet som UXer
Med en bachelor i medie- og interaksjonsdesign kom John Le seg raskt i jobb. Alt han nå jobber med har han lært gjennom studiet.
Main content
Hvorfor valgte du å studere medie- og interaksjonsdesign?
Jeg var blant dem som ikke helt visste hva jeg ville bli når jeg ble eldre, men jeg har alltid vært glad i påskekrim. Detektivarbeid var kanskje ikke det jeg interesserte meg mest for, men jeg forstod at jeg likte å løse problemer. Da skjønte jeg at jeg trengte et yrke hvor problemer blir avdekket på grunnlag av fakta. Dermed snublet jeg over medie og interaksjon, et yrket som bruker fakta og kreativitet for å løse problemer.
Hva jobber du med nå?
Som UX designer har jeg veldig varierte arbeidshverdager, men alt arbeid jeg gjør jobber mot samme mål. Det er å løse problemer, enten det er formidling av budskap eller designe løsninger som skal ut til kunder. Alle valgene jeg tar baseres på tall og innsiktsarbeid, og blir til via min egen arbeidsfremgang eller via workshops med tverrfaglige teams. I tillegg drar jeg på konferanser for å lære meg nye ting, og står på stand i ny og ne. Gjør virkelig litt av alt!
Hva er det beste med jobben din - og det mest utfordrende?
Det beste med jobben min er å vite at jeg skaper noe som blir til reell glede og nytte hos brukerne. Mitt mål er å ha noe, enten håndfast eller et konsept, som jeg kan se tilbake på og vite at det har gjort en positiv forskjell i noens liv. Det mest utfordrende med yrket er å jobbe i en bransje som alltid er i utvikling. Det gjør at jeg må finne balansen mellom å være nytenkende og å unngå å finne opp hjulet på nytt.
Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?
Alt jeg jobber med nå har jeg hatt gjennom studiet, men det jeg har fått mest bruk for fra utdanningen min er de indirekte egenskapene som har blitt til ubevisst. Den kritiske analytiske delen av studiet har hjulpet meg å se problemer fra forskjellige perspektiver. Lærdommen fra workshops har gitt meg en indre ro når jeg selv leder workshops. Brukertesting fra skolen har gjort meg mer tålmodig. At problemer eksisterer fordi ting er designet slik, gir da også mulighet for designere å løse problemet.
Er det noe du skulle ønske at noen hadde fortalt deg da du var student?
Vær kritisk til selveste problemet. Mange jeg har snakket med og meg selv inkludert, har jobbet rundt en problemstilling som aldri gav noe svar. Da er det kanskje lurt å være kritisk til hva som er problemet, og om dette faktisk kan være feil problem som vi tar stilling til. Et annet tips er kanskje å ikke lene seg på stolene på MCB. Beklager for de knekte ryggstøttene!
Hva er ditt beste minne fra studietiden?
Mitt beste minne må nok være MVP Awards som var en arena for bachelorstudentene til å presentere årsprosjektene våre foran studenter og yrkesfolk. Ellers vil jeg nevne studentmiljøet. Husker fortsatt gleden da vi fant ut vi hadde tilgang til takterrassen på MCB!