Home
Faculty of Law

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
PODCAST | KLIMA

Hør UiB-jurister i klimapodcast

Kan vi løse klimaspørsmål og andre gjenstridige problem i domstolene? Vil Den europeiske menneskerettsdomstolen holde statene ansvarlig for klimaendringene? Hør jussforskere fra UiB diskutere klimaspørsmål.

KLIMAPODCAST. JUSS.
Sigrid Eskeland Schütz, Henrik Jorem og Henriette Sinding Aasen diskuterer klimaspørsmål på et arrangement i regi av Forum for vitenskap og demokrati.

Main content

Greenpeace og Natur og Ungdom har saksøkt staten med påstand om at tillatelsen til oljeleting i Barentshavet er i strid med Grunnlovens miljøparagraf. Forum for vitenskap og demokrati har fulgt saken i alle år, fra Morten Traaviks iscenesettelse av «århundrets rettssak» (2017) til behandlingen i Lagmannsrett (2019) og Høyesterett (2021).

Forum for vitenskap og demokrati markerer at saken kom opp for Den europeiske menneskerettsdomstolen, med innlegg fra professor Sigrid Eskeland Schütz og stipendiat Henrik Jorem, ved Det juridiske fakultet, UiB. Møteleder er professor Henriette Sinding Aasen