Home
The Centre for Science Education

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Vi serverer faglig påfyll

Realfagslunsj høsten 2023

Ta med en kaffekopp og få faglig oppdatering direkte til din arbeidsplass. En håndfull onsdager i høst blir det Realfagslunsj kl. 11:30.

Realfagslunsj
Photo:
Colourbox.com

Main content

Ta gjerne med kollegaer til faglig oppdatering. Den kan nytes mens du spiser matpakken, og vi har valgt ut tema vi tror mange vil være interesserte i å vite mer om. Her er høstens Realfagslunsjer:

6. septemberKlimasommeren 2023
Helge Drange oppsummerer årsaker og sammenhenger mellom hetebølger, skogbranner og flom.
27. septemberTrådløs kommunikasjon
Johan Alme tar oss gjennom de grunnleggende konseptene til alle dingsene vi omgir oss med.
4. oktoberFørste globale rapport om fremmede arter
Vigdis Vandvik gir oss oversikt over den ferske rapporten, både problemene og hva som kan gjøres.
25. oktoberElevenes søvn
Janne Grønli ser på døgnrytmer og biologiske endringer hos ungdommer. Og deler nyttige råd for god søvn.
29. novemberGenredigering
Gyri Teien Haugland tar utgangspunkt i nye teknikker som gjør det enklere og billigere å endre litt på arvestoffet til ulike organismer.
6. desemberMatnyttige emulsjoner
Kristine Spildo ser på hva som gjør at vi kan blande det som i utgangspunktet er ikke-bandbare faser. 
13. desember Julens kjemi
Erik Fooladi undersøker hevemidler i julekakene og kopler kjemikunnskaper til julemat.  

Hvert seminar har ca tre kvarter foredrag fra en forsker som har tilpasset temaet spesielt med tanke på kunnskapsbehov i skolen. Og du kan selvsagt stille spørsmål, både på forhånd og underveis. 

Du kan dele lenken med andre
Når du melder deg på seminaret, får du en lenke til webinaret. Du kan dele lenken med andre, men det er alltid hyggelig at de som planlegger å delta melder seg på via skolelab.no. Da vet vi mer om hvilke tema dere er interesserte i, og det vil påvirke fremtidige tilbud.