Realfagslunsj høsten 2023
Ta med en kaffekopp og få faglig oppdatering direkte til din arbeidsplass. En håndfull onsdager i høst blir det Realfagslunsj kl. 11:30.
Hovedinnhold
Ta gjerne med kollegaer til faglig oppdatering. Den kan nytes mens du spiser matpakken, og vi har valgt ut tema vi tror mange vil være interesserte i å vite mer om. Her er høstens Realfagslunsjer:
6. september | Klimasommeren 2023 Helge Drange oppsummerer årsaker og sammenhenger mellom hetebølger, skogbranner og flom. |
27. september | Trådløs kommunikasjon Johan Alme tar oss gjennom de grunnleggende konseptene til alle dingsene vi omgir oss med. |
4. oktober | Første globale rapport om fremmede arter Vigdis Vandvik gir oss oversikt over den ferske rapporten, både problemene og hva som kan gjøres. |
25. oktober | Elevenes søvn Janne Grønli ser på døgnrytmer og biologiske endringer hos ungdommer. Og deler nyttige råd for god søvn. |
29. november | Genredigering Gyri Teien Haugland tar utgangspunkt i nye teknikker som gjør det enklere og billigere å endre litt på arvestoffet til ulike organismer. |
6. desember | Matnyttige emulsjoner Kristine Spildo ser på hva som gjør at vi kan blande det som i utgangspunktet er ikke-bandbare faser. |
13. desember | Julens kjemi Erik Fooladi undersøker hevemidler i julekakene og kopler kjemikunnskaper til julemat. |
Hvert seminar har ca tre kvarter foredrag fra en forsker som har tilpasset temaet spesielt med tanke på kunnskapsbehov i skolen. Og du kan selvsagt stille spørsmål, både på forhånd og underveis.
Du kan dele lenken med andre
Når du melder deg på seminaret, får du en lenke til webinaret. Du kan dele lenken med andre, men det er alltid hyggelig at de som planlegger å delta melder seg på via skolelab.no. Da vet vi mer om hvilke tema dere er interesserte i, og det vil påvirke fremtidige tilbud.