Home
Centre for Interprofessional Workplace Learning

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Pilotprosjekt

TVEPS søker studenter til pilotprosjekt

Tednebakkane og TVEPS ønsker studenter velkommen til å delta i et annerledes TVEPS-prosjekt; bærekraftig utvikling av uteområdene ved omsorgssenteret, for å bedre trivsel for beboere og ansatte.

Bilde av uteområde på Tednebakkane omsorgssenter
Tednebakkane omsorgssenter i Øygarden har vakker utsikt, men trenger hjelp til å gjøre uteområdet tilgjengelig for beboere med ulike behov.
Photo:
Alyce Levik, Øygarden kommune

Main content

Denne høsten inviteres studenter ved UiB og HVL til en litt annerledes TVEPS-praksis ved Tednebakkane omsorggsenter i Øygarden.

Mål

Prosjektet går ut på å utvikle plan for uteområdet, - som imøtekommer behovene til både ansatte og beboere. Planen skal inneholde tiltak som:

  • Fremmer trivsel, fysisk aktivitet og sosial interaksjon for beboerne
  • Gir et estetisk tiltalende utemiljø, som også fremmer ro og avslapning
  • Forbedrer tilgjengelighet og sikkerhet for utendørsområdene
  • Tiltakene skal ses i sammenheng med relevante bærekraftsmål

Lokasjon

Tednebakkane omsorgssenter har 48 langtidsplasser, fordelt på somatisk, demens og en post for korttid/avlastning. Omsorgssenteret ligger i naturskjønne omgivelser på Rong, nord i Øygarden kommune, rundt 45 minutters kjøring fra Bergen. Omsorgssenteret har eget kjøkken og stort fokus på ernæring, aktivitet og tilpasset omsorg.

Uteområdene omsorgssenteret ønsker en plan for ligger mellom post 7 og 8, utenfor post 6 og mellom post 6 og 9.

Metode

  • Kartlegging: Få en grundig forståelse av behovene til ansatte og beboere gjennom samtaler og observasjon
  • Tegning og design: Med kartleggingsresultatene som grunnlag, skal studentene utarbeide forslag til utformingen av uteområdet, med hensyn til funksjonalitet, estetikk og tilgjengelighet
  • Budsjett: Det vil bli gitt et fastsatt budsjett for prosjektet. Forslag skal være realistiske og gjennomførbare innen rammene
  • Presentasjon: Studentene forbereder en presentasjon og et skriftlig produkt med kildehenvisning, innen fristen. Planen presenteres og diskuteres i dialogmøtet, som er rundt 2,5 uke etter besøket på Tednebakkane

Når?

Prosjektet gjennomføres høsten 2023, etter følgende oppsett:

  • 2 grupper av 5 studenter rekrutteres til prosjektet og blir tildelt hver sine uteområder
  • Oppstartsmøte 24. oktober 16:30-18:00 (digitalt) - de 2 gruppene samles til innledende møte og får treffe hverandre 
  • Gruppe 1: Praksisdag på Tednebakkane: 30. oktober 09:00-15:00 // dialogmøte med presentasjon av gruppearbeid: 17. november 09:00-10:30 (digitalt)
  • Gruppe 2: Praksisdag på Tednebakkane: 3. november 09:00-15:00 // dialogmøte med presentasjon av gruppearbeid: 20. november 09:00-10:30 (digitalt)

Gruppene finner selv tid til gruppearbeid utover de oppsatte tidspunktene.

Hvor mye tid tar det?

En vanlig TVEPS-praksis består av oppstartsmøte, utredningsdag/praksisdag, gruppearbeid, dialogmøte og evaluering; og estimeres til om lag 20 timer. I utgangspunktet vil deltakelse i dette prosjektet ta tilnærmet like lang tid som en vanlig TVEPS-praksis. 

Hvorfor delta?

Studenter som ønsker å delta i denne gruppen må ha en interesse for tematikk og en personlig motivasjon for å gjennomføre en TVEPS-praksis litt utenom det vanlige. Prosjektet gir deg muligheten til å

  • Anvende teoretisk kunnskap i en praktisk sammenheng.
  • Jobbe tverrfaglig og lære av andre disipliner.
  • Gjøre en konkret forskjell i hverdagen for beboere og ansatte ved omsorgssenteret

Deltakelse vil gi godkjent TVEPS og en egen attest for gjennomføring. 

Er du interessert i å delta i denne TVEPS-praksisen? Ta kontakt med oss i TVEPS på epost tveps (alfakrøll) uib.no